Anasayfa /  Foto Galeri

Gates çifti boşanmadan önce mal paylaşımı yapacak! Helikopter uçak ev araba arazi...

Geçtiğimiz günlerde boşanma kararı alan Bill Gates ve eşi Melinda Gates çifti, 124 milyar dolarlık servetleri için mal paylaşımı konusunda anlaştı. Gates çifti aralarında yapılan özel sözleşmenin detaylarını ise basından gizli tutma kararı aldı.

Gates çifti boşanmadan önce mal paylaşımı yapacak! Helikopter uçak ev araba arazi... - Sayfa 1

27 yıldır evli olan ve 3 çocukları bulunan çiftten Bill Gates, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bir çift olarak gelişme imkanımızın kalmadığına inanıyoruz" diyen Bill ve Melinda Gates, Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda "İlişkimize dair uzunca düşündükten sonra evliliğimizi sonlandırmaya karar verdik" ifadelerini kullanarak boşanacaklarını duyurdu.

Gates çifti boşanmadan önce mal paylaşımı yapacak! Helikopter uçak ev araba arazi... - Sayfa 2

ÇİFTİN 3 ÇOCUĞU VAR
1980'lerde Melinda Gates'in Microsoft'ta çalışmaya başlamasıyla tanışan çiftin üç çocuğu var. Birlikte yönettikleri Bill & Melinda Gates Vakfı ise dünya çapında aşılama gibi alanlarda milyarlarca dolarlık bağışlarıyla biliniyor. Gates ailesi yatırımcı Warren Buffet ile milyarderleri, servetlerinin çoğunu bağışlama konusunda cesaretlendiren kampanyalar yürütüyordu.

Gates çifti boşanmadan önce mal paylaşımı yapacak! Helikopter uçak ev araba arazi... - Sayfa 3

124 MİLYAR DOLARLIK SERVET İÇİN ANLAŞTILAR
Forbes dergisine göre serveti 124 milyar dolar olan Gates dünyanın en zengin dördüncü kişisi. Bill Gates serveti, 1970'lerde kurduğu ve bugün dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft'a borçlu. Çiftin Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda, birlikte yönettikleri vakfın misyonuna inanmaya devam ettikleri ve bu alandaki faaliyetlerini sürdürecekleri yer aldı. Çift bu süreçte özel hayatlarına saygı gösterilmesini de talep etti. 1994 yılında evlenirken bir evlilik sözleşmesi imzalayan çift, mal paylaşımı konusunda anlaşma sağladı. Özel bir anlaşma imzalayan çift, bunu gizli tutma kararı aldı.

Gates çifti boşanmadan önce mal paylaşımı yapacak! Helikopter uçak ev araba arazi... - Sayfa 4

5 FARKLI EV
Gates çiftinin ABD'nin Washington, Florida, California ve Wyoming eyaletlerinde olmak üzere beş farklı evi bulunuyor. Bunlar arasında California Del Mar'daki ev 43 milyon dolar, Florida'daki ev ise 59 milyon dolar değerinde. Ancak çiftin en çok öne çıkan evi Washington'daki 125 milyon dolarlık Xanadu 2.0 Mansion göl evi.