Anasayfa /  Spor

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi'nde nasıl tur atlar? Copenhag - GS maçı ihtimalleri

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda temsilcimiz Galatasaray, Danimarka takımı Kopenhag ile karşılaşacak. Gruptan çıkma, Avrupa Ligi'ne gitme ve Avrupa'ya veda etme ihtimalleri bulunan Galatasaray'ın nasıl tur atlayacağı merak konusu. Peki Galatasaray hangi sonucu alırsa Şampiyonlar Ligi'nde tur atlar, Avrupa'ya gider veya Avrupa'ya veda eder?

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2023 12:36

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son hafta maçları için geri sayım başladı. A grubunda yer alan temsilcimiz Galatasaray Kopenhag ile karşılaşırken grubun diğer takımları Manchester United ve Bayern Münih karşılaşacak. Peki Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde nasıl tur atlar?

Şampiyonlar Ligi A grubunda Bayern Münih'in 12, Galatasaray ve Kopenhag'ın 5, Manchester United'ın 4,puanı bulunuyor. ‘Galatasaray Şampiyonlar Ligi A grubunda nasıl tur atlar’ sorusu en çok merak edilen konular arasında. İşte Galatasaray'ın gruptan çıkmak için ihtimalleri.

Kazanırsak diğer sonuçlara bakmayacağız

Galatasaray deplasmanda Kopenhag'ı mağlup ederse, Manchester United ve Bayern Münih maçının sonucuna bakmadan gruptan çıkacak.

Beraberlik riskli

Eğer Galatasaray Kopenhag ile berabere kalırsa Şampiyonlar Ligi'nde tur atlaması imkansız çünkü Kopenhag ile puanlarımız eşit ve Kopenhag avaraj bakımından Galatasarayın üzerinde bulunuyor. Galatasaray Kopenhag ile berabere kalırsa, Bayern Münih'in Manchester United’ı yenmesini veya berabere kalmasını bekleyecek. Bu iki sonuç, Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ne gitmesini sağlayacak. Ancak Galatasaray Kopenhag ile berabere kalır, Manchester United ise Bayern Münih'i yenerse, gruptan Bayern Münih ve Manchester United çıkacak, Kopenhag Avrupa Ligi'ne gidece,k Galatasaray ise Avrupa'ya veda edecek.

Yenilirsek gözümüz diğer maçta

Galatasaray için en kötü senaryo ise yenilmek. Eğer Galatasaray, Kopenhag'a yenilirse 5 puanda kalacak ve gruptan Bayern Münih ve Kopenhag çıkacak. Yenilgi sonrası Galatasaray Avrupa Ligi'ne gidebilmek için Bayern Münih'in mutlaka Manchester united'ı yenmesini bekleyecek. Eğer Manchester United, Bayern Münih ile berabere kalır veya Bayern Münih'i mağlup ederse, Galatasaray grubu 4. sırada bitirecek ve Avrupa'ya veda edecek.

Şampiyonlar Ligi A Grubu puan durumu

Form
Sonraki Maç
1   5 4 1 0 11 6 5 13
2   5 1 2 2 7 8 -1 5
3   5 1 2 2 10 12 -2 5
4   5 1 1 3 12 14 -2 4

 

Kopenhag - Galatasaray maçı ne zaman?

 Kopenhag ile Galatasaray, 12 Aralık Salı günü Türkiye saati ile 23:00'da başlayacak. Karşılaşma EXXEN'den canlı yayınlanacak.

Manchester United - Bayern Münih maçı ne zaman?

Manchester United ile Bayern Münih'de Galatasaray'la aynı gün ve saatte yani 12 Aralık Salı günü Türkiye saati ile 23:00'da karşılaşacak. Mücadele yine EXXEN'den yayınlanacak.

Yorumlar