Anasayfa /  Spor

Futbolun efsanevi isminden kötü haber! Yine hastaneye kaldırıldı...

Futbolun efsanevi isimlerinden biri olan Pele, yakalandığı kolon kanseri sebebiyle sağlık durumunun kötü gitmesi üzerine yeniden hastaneye kaldırıldı.

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2021 21:22

Geçtiğimiz aylarda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve sağlık durumunun kritik olması sebebiyle ameliyat edilen Pele, taburcu edilmesinin ardından yeniden hastaneye kaldırıldı. 

DURUMU STABİL
Kolon kanserine yakalandığı için Eylül ayında uzun bir süre tedavi gördükten sonra taburcu olan dünya futbolunun yaşayan efsanesi Pele'den bir kez daha kötü Haber geldi. 80 yaşındaki efsanenin tedavisine kaldığı yerden devam etmek için hastaneye kaldırıldığı ve bir süre tedavi altında tutulacağı belirtildi. Sao Paulo'daki Albert Einstein Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Pele'nin durumunun stabil olduğu ve birkaç gün sonra taburcu edileceği belirtildi.

PELE KİMDİR?
Gerçek adı, Edson Arantes do Nascimento olan Pele,  23 Ekim 1940'da Brezilya'da dünyaya geldi.  Forvet mevkiinde görev almış eski futbolcu Pele, ismini yaramaz anlamına gelen "Peli" lakabının değişmesi üzerine almıştır. Kariyerine Brezilya Ligi'nin o zamanların en iyi takımlarından Santos'ta başlayan efsane futbolcu, yine ünlü bir kulüp olan Cosmos'ta bitirmiştir. Futbol tarihinde en çok gol kralı olan futbolcudur. Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, FIFA Dünya Kupası'nı 3 kez (1958, 1962, 1970) kazanan tek futbolcu olma özelliğini taşıyor.

Yorumlar