Anasayfa /  Spor /  Futbol

Spor Toto Süper Lig'de günün önemli gelişmeleri! İşte Süper Lig Gündemi...

Spor Toto Süper Lig takımlarında yaşanan önemli gelişmeleri ve dikkat çekici olayları sizin için derledik.

Abone ol
Abone ol 20 Mart 2019 10:24

Spor Toto Süper Lig takımlarında yaşanan önemli gelişmeleri ve dikkat çekici olayları sizin için derledik.

ANTALYA'DAN 1.5 YIL SONRA İLK

Antalya derbisini Alanya'yı 3-0 yenerek kazanan Antalyaspor, uzun süre sonra farklı kazanırken, evinde de galip gelmeyi hatırladı. Evinde son galibiyetini 14. Haftada Göztepe karşısında alan kırmızı-beyazlılar, 25 Eylül 2018'den sonra da ilk kez 3 farklı galibiyet aldı.



SAHA OLAYINDAN DİSİPLİNE SEVK

Bursaspor, evindeki Galatasaray maçındaki saha olayları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edildi. Ayrıca Konyaspor ve İstikbal Mobilya Kayserispor takımları da çeşitli nedenlerle Disiplin Kurulu'na sevk edildiği açıklandı.



AKİGO'NUN DIŞ SAHA KABUSU

Ligde son 8 haftaya 21 puanla son sırada, kurtuluş hattının 7 puan gerisinde giren Akhisar'ı deplasman grafiği de korkutuyor. Kalan 8 maçın 5'ini dış sahada oynayacak Akigo, 12 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlikle en kötü deplasman karnesine sahip takım konumunda.



ERZURUMSPOR ANTALYA YOLUNDA

Ligde kurtuluş savaşı veren Erzurumspor, milli aradan sonra ter dökeceği Kasımpaşa deplasmanında final gibi bir maça çıkacak. Dadaş'ın Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da takımı Antalya'da kampa sokarak bu kritik karşılaşmaya hazırlamaya çalışacak.



SKUBİC'E 2 MAÇ YOLDA

Konyaspor'un geçen hafta evindeki Rizespor maçında kırmızı kart gören Nejc Skubic, tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. En az 2 maç ceza alması beklenen Sloven sağ bek, "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. Maddesi uyarınca PFDK'ya gönderildi. Ayrıca yeşil-beyazlı taraftarlar da "çirkin ve kötü tezahürattan" sevk edildi.



BİRLİK'TE YABANCI TOPLANTISI

Kulüpler Birliği toplantısı, sportif direktörlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yabancı sayısı ve altyapı teşvik sistemi konularında fikir alışverişinde bulunulduğu açıklandı. Birliğin 2. buluşması, Perşembe günü başkanlar düzeyinde olacak.



SERGEN, HAKARETTEN PFDK'LIK

Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, PFDK'ya sevk edildi. Akdeniz derbisinde Antalyasporlu futbolcu Amilton'la bir pozisyon sonrasında diyaloğa girip tartışan ve tribüne gönderilen başarılı çalıştırıcı, "hakaret"ten PFDK'ya gönderildi.



GÖZTEPE'YE YİNE SEVK

Beşiktaş deplasmanında, takımlarına destek olan Göztepe taraftarına, yine disiplin yolu göründü. Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş karşılaşmasında "çirkin ve kötü tezahürat"tan Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesince PFDK'ya sevk edildi..


Yorumlar