Anasayfa /  Spor /  Futbol

İsrail - Arjantin hazırlık maçı iptal edildi

Cumartesi günü Kudüs'te oynanacak İsrail-Arjantin hazırlık maçı, Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Jibril Rajoub'un, "Messi fotoğraflarını ve Arjantin formalarını yakın" sözleri ve Filistinlilerin protestoları sebebiyle iptal edildi.

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2018 03:00

İsrail Arjantin hazırlık karşılaşması, İsrail'in maçı Kudüs'te oynamak istemesi, Arjantin halkı, Arjantin Milli Takımı oyuncuları ve Filistinliler'in ise maçın Kudüs'te oynanmasını istememesi nedeniyle iptal edildi.



Filistinliler maçın Kudüs'te oynanma durumu oluştuğunda Arjantin'i protesto etmeye başlamışlardı.

"İşgale ve insan haklarını ihlal eden spora hayır"​

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Filistinliler ve Filistin destekçisi İtalyanlar, İsrail ile Kudüs'te dostluk maçı oynamaya hazırlanan Arjantin'in Roma Büyükelçiliği önünde maçın iptali talebiyle eylem yaptı. Protestocular elçilik binası önünde "İşgale ve insan haklarını ihlal eden spora hayır" yazılı bir pankart açtı.

Eylemin ardından Roma ve Lazio'daki Filistinliler Topluluğu Başkanı Yusuf Selman ve Filistinli Tutuklularla Dostluk Derneği İtalya Başkanı Bassam Salih, Arjantin'in Roma Büyükelçiliğine, "İsrail'le işgal altındaki Filistin topraklarında yapılacak maçın iptali" talebiyle bir mektup iletti.


Yorumlar