Anasayfa /  Spor /  Futbol

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Jailson kimdir?

Fenerbahçe, Gremio'nun 22 yaşındaki Brezilyalı orta sahası Jailson'u kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Peki Jailson kimdir?

Abone ol
Abone ol 30 Ağustos 2018 06:06

Josef De Souza ve Giuliano'nun takımdan ayrılmasının ardından orta saha arayışlarına hız kazandıran Fenerbahçe'nin yeni transferi Brezilya'dan geliyor.

Glabo Esporte'nin haberine göre; sarı lacivertliler, 22 yaşındaki Jailson'un transferi için Gremio'ya yaklaşık 5 milyon euro teklif etti.

Gremio yöneticisi Andre Zanotta da bu görüşmeleri doğruladı ve Jailson'un İstanbul'a geldiğini söyledi. Zanotta, Jailson transferiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:




"Jailson'un transferi için Fenerbahçe ile anlaşmaya vardık. Oyuncumuz bu gece İstanbul'a gidiyor. Transfer dönemi Cuma günü kapanacak. İşlemlerin çok hızlı gerçekleşmesi gerekiyor."

Jailson kimdir?

7 Eylül 1995'te Brezilya'da dünyaya gelen Jailson, futbola Gremio altyapısında başladı.

Brezilyalı orta saha, 2014/2015 sezonunda tecrübe kazanması için Chapecoense U20 takımına kiralandı.

Chapecoense'de 1 sezon kiralık olarak forma giyen Jailson, sezon sonunda takımı Gremio'ya geri döndü. 2015/2016 sezonunda, Gremio formasını sırtına geçiren genç yıldız, Serie A'da çıktığı 25 karşılaşmada 1 gol attı.

2016/2017 sezonunda 18 lig, 11 Libertadores karşılaşmasına çıkan Jailson, sezonu 1 asistle tamamladı.

2017/2018 sezonunda Dünya Kulüpler Kupası'nda Real Madrid'e karşı oynanan maçta da forma giyen Jailson, 22 karşılaşmada attığı 2 golle seneyi tamamladı.

Jailson'un Gremio ile sözleşmesi 2020 yılında sona eriyor.

Jailson nasıl bir oyuncu?

Gremio'da ağırlklı olarak önlibero olarak görev alan Jailson, aynı zamanda merkez orta saha olarak da görev yapabiliyor.


Savunma yönüyle yaşıtlarının önünde olan Jailson, pozisyonu gereği mücadeleden kaçmayan oyun yapısıyla ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor.Oyunun her iki yönünü de oynayabilen Jailson, orta sahada dağıtıcı rolünü de üstlenebiliyor.22 yaşındaki Jailson'un en büyük eksisi, skora olan katkısı.forması altında 76 maça çıkan Brezilyalı'nın kariyerinde sadece 3 golü bulunuyor.


Yorumlar