Anasayfa /  Dünya

Fransa'da korku filmi gibi görüntüler! Parka girip çocuklara saldırdı

Fransa'da 3-6 yaşlarında yaklaşık 8 çocuk Suriyeli sığınmacı tarafından parkta oyun oynarken bıçaklandı. 3'ünün durumu kritik.

Abone ol
Abone ol 08 Haziran 2023 16:47

Fransa Alpleri'nde meydana gelen bir bıçaklı saldırıda 4 çocuk ve 2 yetişkinin yaralandığı belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Annecy'de bıçaklı saldırgan, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişiyi yaraladı. Şahıs, polisin çok hızlı müdahalesi sayesinde yakalanmıştır” dedi.

Bakan ayrıca saldırganın polis tarafından yakalandığını belirtti.

Yaralılardan 3'ünün durumu kritik

Güvenlik yetkilileri, saldırıda yaralanan en az üç kişinin durumunun kritik olduğunu belirtirken, AFP haber ajansı saldırganın Suriyeli bir sığınmacı olduğunu duyurdu.

Yerel medya kaynaklarına göre, saldırganın kimliği ve saldırıyı neden gerçekleştirdiği henüz belirlenemedi.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin'in bölgeye giderek olayla ilgili incelemelerde bulunacağı öğrenildi. 

Macron: korkakça bir saldırı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Bu sabah Annecy’deki saldırı kesinlikle korkakça bir saldırıdır. Çocuklar ve bir yetişkin ölümle yaşam arasında. Ulus şokta. Düşüncelerimiz onlarla, aileleriyle ve acil servislerle birlikte” dedi.

Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yaralı sayısının 8 olduğu ve çocukların yaklaşık 3 yaşında olduğu bilgisi paylaşıldı. İçişleri Bakanlığı daha sonra yaralı sayısını düzelterek, 4 çocuk ve 2 yetişkin olduğunu bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, saldırının nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, durumun kontrol altına alındığını ve yaralıların tedavi altında olduğunu bildirdi.

Yorumlar