Anasayfa /  Yaşam

Forbes 100 listesi Türkiye! Türkiye'nin en zengin ismi kim?

Forbes 100 listesi Türkiye! Türkiye'nin en zengin ismi kim?Forbes 100 listesine göre Türkiye'nin en zengin ismi değişti Murat Ülker koltuğunu Erman Ilıcak'a kaptırdı.

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2019 13:15

Forbes 100 listesi Türkiye! Türkiye'nin en zengin ismi kim?Forbes 100 listesine göre Türkiye'nin en zengin ismi değişti Murat Ülker koltuğunu Erman Ilıcak'a kaptırdı.



 

Forbes 100 listesine göre Türkiye'nin en zengin ismi Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak oldu. Son 5 yıldır Türkiye'nin en zengin adamı Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker oluyordu.





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 2

ODTÜ’deki üniversite yıllarında tanıştığı ENKA şirketinin sahibi Şarık Tara, Ilıcak’ın hayatının değişmesine önayak olmuş ve kendi şirketinin merkezinde iş imkanı tanıdı.





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 3

Türkiye’nin en zengin insanı Erman Ilıcak’ın servetinin tutarı 3.8 milyar dolar olurken onu 3.7 milyar dolarla Murat Ülker izledi. 





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 4

Türkiye’nin en zengin üçüncü insanı 2.1 milyar dolar ile Hüsnü Özyeğin oldu. 1944 yılında İzmir’de doğan Özyeğin'in babası doktor, annesi ise ev hanımıydı. Küçükken Kemeraltı’nda, dedesinin iş yerinde çığırtkanlık yaparak iş hayatına atıldı. İstanbul Robert Koleji'nde okudu. 1967 yılında ABD‘de Oregon Eyalet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü’nden mezun oldu.





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 5

Özyeğin üçüncülüğü Osman Kibar ile paylaştı. İzmir doğumlu olan Osman Kibar, Robert Kolejinde mezun olunca ABD, Kaliforniya’ya giderek eğitim hayatına Pomona Koleji’nde devam etti. Kibar, matematik Caltech’te mühendislik ve UC San Diego’da biofotonik eğitimi aldı, lisans üstü eğitimi sırasında da bio-teknoloji firması Gennoptix’i kurdu Novartis, bu firmayı 2011′de 470 milyon dolara satın aldı. Ayrıca Kibar, kurduğu bir başka elektronik şirketini de Intel'e sattı.





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 6

Bu yıl 11 isim Forbes 100'de ilk kez yer aldı. Daha önceki yıllarda listeden düşen üç isimse bu yıl geri döndü. Toplam servetten 6,1 milyar dolar pay alan bu isimler arasında geçen yıl hayatını kaybeden Şarık Tara ve Erdoğan Demirören'in varisleri yer alıyor.





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 7

Öte yandan 2016'da hayatını kaybeden Mustafa Koç'un iki kızı da listede yer aldı. Mustafa Koç'un kızları Esra Koç (22) ve Aylin Koç (18) Koç Grubu şirketlerinde hissedar olan dördüncü kuşaktan ilk üyeler oldu. Koç kardeşler aynı zaman Forbes 100 tarihinin en genç isimleri.





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 8

Varislerinin Forbes'e girmesine neden olan işadamı Şarık Tara geçen yıl hayatını kaybetmişti. Tara, Türkiye'nin inşaat ve enerji alanındaki önemli ismi olan ENKA Holding'ın sahibiydi. 





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 9

Bu yıl Forbes 100'de 29 dolar milyarderi var. Geçen yıl bu sayı 40'tı. Bu yıl listede 28 kadın var. Kadınların toplam servet içindeki payı yüzde 19,7. En zengin kadın ise 2 milyar dolarlık servetiyle Semahat Arsel. Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 10

Burç farkı: Balık burcu zenginler yüzde 16,6 ile Forbes 100’ün toplam servetinden en büyük payı alıyor. Toplam servetteki payı yüzde 10'un üzerinde olan diğer burçlar ise Aslan, Terazi ve Koç.





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 11

1115

Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 12









Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 13





Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 14

1415

Türkiye'nin en zengin ismi artık değişti - Sayfa 15


Yorumlar