Anasayfa /  Dünya

Florida Valisi, Joe Biden'a dava açtı

ABD Başkanı Joe Biden'ın, ülke genelinde federal çalışanların aşılanmasını zorunlu hale getirmesinin ardından, Florida eyaletinin Valisi Ron DeSantis, bu karara karşı dava açtı.

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2021 23:00

ABD'nin Florida eyaletinin Valisi Ron DeSantis, Başkan Joe Biden'a karşı harekete geçti.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ABD Başkanı Joe Biden, ABD genelinde federal çalışanların kovid-19'a karşı aşılanmasını zorunlu hale getirmişti. Karar ülke genelinde birçok federal çalışanın tepkisini toplarken ABD'nin Florida eyaletinin Valisi Ron DeSantis'den, zorunlu kovid-19 aşılama kararına yönelik Biden yönetimine dava açıklaması geldi.


AŞININ ZORUNLU KILINMASINDAN DOLAYI DAVA AÇILDI
DeSantis yaptığı basın açıklamasında, Florida eyaletinin Başkan Biden yönetimine, devlet ile sözleşmeli şirketlerdeki tüm çalışanlar için kovid-19 aşılarını zorunlu kılan federal emri nedeniyle dava açtığını kaydetti.

Hükümetin bu kararı alarak işleri yoluna koymaya çalışmasının doğru olmadığının altını çizen DeSantis, "Bugün davaya gideceğiz. Florida eyaleti, kovid-19 aşılarını zorunlu kılan federal emrine karşı Biden yönetimine başka bir dava daha açtı" ifadelerini kullandı. Florida'nın Tampa kentinde dava açıldığını ve eyalet hükümetinin süreci durdurmak için ihtiyati tedbiri istediğini belirten DeSantis, "Bu iş böyle yapılmamalı. Bunu yapmaya yetkilerinin olduğunu düşünmüyoruz. Dava, Tampa'da açılmış olup, ihtiyati tedbir talep edeceğiz. Bu karar, federal yasa ve ABD Anayasası uyarınca mevcut yönetimin yetkisini aşıyor" dedi.

Etiketler ABD Joe Biden
Yorumlar