Anasayfa /  Teknoloji

Flightradar nedir, ne işe yarar? Fligtradar ile uçak takip etme

Havacılık uygulaması Flightradar, radar takibi ile uçağın güzergahının kontrol sağlandığı çok popüler bir uygulamadır. Bu uygulamayı ilk kez kullananlar ise Fligtradar ile uçağın nasıl takip edilebileceğini merak ediyorlar. İşte cevabı...

Abone ol
Abone ol 07 Ağustos 2022 18:45

Flightradar uçak takip uygulaması, kullanıcılarını her çeşit hava aracının havada çizdiği trafiğini ve güzergahını ücretsiz olarak online takip etmelerini sağlayan bir uygulamadır. Kullanıcı uygulama içerisine giriş yaptıktan sonra takip edeceği uçağını uçuş numarasını yazarak uçağın güzergahını takibini yapabiliyorlar.

 Flightradar nedir?
Flight Radar internet tabanlı olarak geliştirilen ve çevrimiçi şekilde kullanılan uçuş takip programıdır. Takip edilmek istenen uçakların güzergahlarını haritadan izlemeye yardımcı olan uygulama  uçuşları ve rotaları anlık olarak görüntülenmesinden dolayı havacılık meraklıları tarafından oldukça fazla ilgi görmektedir.

3 kaynağa göre yapılan takip uygulamasında kaynaklar ABDS, MLAT ve FAA şeklinde kullanılır. Bu yerlerden gelen kaynakları kullanan izleyiciler ücretsiz olarak uçakları takip edebiliyorlar. Kamuya açık olarak gerçekleştirilen uçuşlarda uçuş bilgilerinin ve uçuş detaylarının girilmesi gerekiyor. Bu takip sisteminde sadece askeri veya siyasi amaç için gerçekleştirilen uçuşlara ait bilgilere yer verilmemektedir.

 Flightradar ile uçak takip etme
Web sitesinin yanı sıra IOS ve Android uygulamaların üstünden kullanıcılarına erişim hakkı veren Flightradar uygulaması transfer haberleri, kaza takipleri veya özel etkinlik gibi aktivitelerde önemli ölçüde ilgi görmektedir.

En iyi uçuş takibini deneyimlemek için FlightAware Uygulamasını cihazınıza yükleyebilirsiniz. AeroAPI telebine bağlı olarak takip etmek istediğiniz uçağın uçuş durumu ve uçuş takip verilerini içeren uçuş verisi API'sini izleyebilirisiniz. 

Yorumlar