Anasayfa /  Foto Galeri

Flaş gelişme! Çalışan, emekli, dul ve yetim aylıklarında ''tatil'' düzenlemesi

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren ödemeler, maaş ve kıdem tazminatındaki değişikliler netleşti. Yeni düzenlemeyle tüm kazançlar vergi dışı tutulurken, emekli, dul, yetim aylıkları artık tatil günleri de ödenecek.

Flaş gelişme! Çalışan, emekli, dul ve yetim aylıklarında ''tatil'' düzenlemesi - Sayfa 1

Kıdem tazminatı ve maaş, ücret ve aylık ödemelerinde yeni düzenlemeye gidildi. İş Kanunu'na göre geciken maaş ve ücret ödemeleri nedeniyle çalışana kıdem tazminatını alıp ayrılma imkanı getirilirken; emekli, dul, yetim aylıklarının ödenme tarihi de değişti.

Flaş gelişme! Çalışan, emekli, dul ve yetim aylıklarında ''tatil'' düzenlemesi - Sayfa 2

Yeni düzenlemeye göre bu ödemeler resmi ya da hafta sonuna denk gelse bile zamanında yapılacak. Zamlı aylıklarını ise memur emeklileri 15 Ocak'ta, SSK emeklileri 17-26 Ocak arasında, Bağ-Kur emeklileri de 25-28 Ocak tarihleri arasında alacak. Alt sınır aylığındaki 2500 lira sınırı dosya bazında uygulanacak.

Flaş gelişme! Çalışan, emekli, dul ve yetim aylıklarında ''tatil'' düzenlemesi - Sayfa 3

Ölen sigortalılardan dolayı dul veya yetim aylığı alanlar da yüzde 66'lık artıştan hisseleri oranında yararlanacak. İş Kanunu'nda yer alan süresinde ödenmeyen işçi alacaklarına en yüksek faiz oranı uygulanırken, bu hüküm fazla mesai, genel tatil, yıllık izin, kıdem tazminatı için çalışanların alacaklarını da kapsıyor. İşte tüm detaylar...

Flaş gelişme! Çalışan, emekli, dul ve yetim aylıklarında ''tatil'' düzenlemesi - Sayfa 4

KIDEM TAZMİNATINDA ÇALIŞANA YENİ KOLAYLIK! MAAŞI GECİKEN ALIP AYRILABİLİR

Sabah'ın haberine göre asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler burs, öğrenim kredisi alabilir. Ücreti geciken personel iş akdini feshedip kıdem tazminatını alarak işten ayrılabilir. Sözleşme dışı nedenle ücret kesme cezası verilemez, ücretin dörtte birinden fazlası haczedilemez. Fazla mesainin prim belgesinde ücret sütununa yazılması gerekirken, aynı iş ve kıdemde eşit ücret zorunluluğu bulunuyor.