Anasayfa /  Ekonomi

Fitch, Türkiye değerlendirmesini açıkladı

Son dakika: Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 7 yılın ardında ilk defa Türkiye için olumlu bir değerlendirme geldi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederek görünümünü "Negatif"ten "Durağan"a revize etti.

Abone ol
Abone ol 02 Kasım 2019 00:46

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye değerlendirmesini açıkladı. Değerlendirmeye göre Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti, görünümünü 'Negatif'ten 'Durağan'a revize etti.

Fitch, Türkiye'de enflasyonun 2020 sonunda %12, 2021 sonunda %10 olacağını tahmin ederek, büyüme tahmini 2020 için %3,1, 2021 için %3,6 olarak açıkladı. Fitch ayrıca raporunda, "Türkiye ekonomisi dengelenme konusunda ilerleme kaydetti. Ancak dış finansman ihtiyacı hala yüksek." ifadelerini kullandı.


FITCH, TEMMUZ AYINDA NOT DÜŞÜRMÜŞTÜ
Fitch son olarak geçen Temmuz ayında Türkiye'nin kredi notunu BB'den BB-'ye düşürmüş, not görünümü negatif olarak teyit etmişti. Not indirimine gerekçe olarak da Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasını ve S-400'ler nedeniyle ABD'den olası yaptırım riskini göstermişti.

Etiketler Fitch Türkiye
Yorumlar