Anasayfa /  Dünya

FIFA ve UEFA'dan tarihi Rusya kararı!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Rus takımlarını bir sonraki duyuruya dek uluslararası turnuvalardan men etme kararı aldı.

Abone ol
Abone ol 28 Şubat 2022 18:15

IFA ve UEFA, Rus kulüpleri ve milli takımlarının organizasyonlarına katılımını askıya aldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) Rus ve Belaruslu sporcuları ve yetkilileri uluslararası organizasyonlara davet etmemeleri ya da katılımlarına izin vermemeleri çağrısı sonrası FIFA ve UEFA harekete geçti.

FIFA ve UEFA'dan yapılan ortak açıklamaya göre, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sebebiyle ek tedbirler alınmasına karar veren FIFA Konseyi ve UEFA İcra Kurulu, kararın ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını belirtti.

Her iki birliğin başkanının, Ukrayna'daki durumun hızla iyileşmesini, böylece futbolun yeniden insanlar arasında birlik ve barışın taşıyıcısı olabilmesini umut ettiği ifade edildi.

Öte yandan UEFA, Gazprom ile olan sponsorluk anlaşmasının da sona erdiğini açıkladı. Açıklamada, "Şampiyonlar Ligi ve EURO 2024 olmak üzere mevcut tüm anlaşmalar derhal feshedilmiştir" denildi.

RUSYA'DAN İLK TEPKİ

Rusya Devlet Duması Üyesi Dmitry Svishchev ise kulüplerin ihracına tepki gösterdi ve  "Savaşı Spartak Moskova mı çıkardı? Takımın ne suçu var? Spartak Moskova'nın siyaset ile ne ilgisi var? Takımın büyük çoğunluğu yabancı futbolculardan kurulu. Takımı turnuvadan dışlamak büyük haksızlık." dedi. 

KOLOSKOV: UTANMAZCA BİR KARAR!

Rusya Futbol Birliği Onursal Başkanı Koloskov ise, "FIFA zaten Milli Takım ile ilgili yaptırım uyguladı. Kulüplerle ilgili karar haksızlık. 15 yıl UEFA'da görev yaptım. UEFA'nın aldığı bu karar utanmazca bir karardır!" ifadelerinde bulundu.

IOC'DEN 'MEN' TAVSİYESİ

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), uluslararası spor federasyonlarına, Rus ve Belaruslu sporcuları ve yetkilileri uluslararası organizasyonlara davet etmemeleri ya da katılımlarına izin vermemeleri tavsiyesinde bulundu.

BASKETBOLDA DA MEN KARARI

Avrupa Ligi yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle Rus basketbol kulüplerinin organizasyonlarına katılımını askıya aldı.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Ligi Ticari Varlıkları (ECA) İcra Kurulu, Ukrayna'daki savaş nedeniyle olağanüstü toplandı.

Bu sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden CSKA Moskova, UNICS Kazan ve Zenit ile ULEB Avrupa Kupası'nda oynayan Lokomotiv Kuban'ın katılımı donduruldu.

Durumun takip edileceği ve olumlu yönde gelişme yaşanmazsa Rus takımlarına karşı oynanan tüm normal sezon maçlarının iptal edileceği belirtildi.

Yorumlar