Anasayfa /  Güncel

FETÖ'nün 'askeri yapılanması'na operasyon: 71 gözaltı kararı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 43'ü görevde olan 71 asker için gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için 16 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmeye başlandı. 

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2018 10:38

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin 'TSK'daki yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, saat 06.00 sıralarında 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.



İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir, Malatya, Manisa, Yalova, Zonguldak, Hatay, Kayseri, Muğla, Çanakkale, Denizli, Konya, Bursa ve Gümüşhane'de 43'ü aktif görevde olmak üzere toplam 71 askeri personelin gözaltına alınması için baskınlar düzenlendi. Hakkında gözaltı verilen kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

BALIKESİR MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU

Balıkesir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 22 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Balıkesir merkezli 13 ile KKTC'de şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı.



Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında, ankesörlü telefonlardan periyodik aralıklarla ardışık olarak arandıkları tespit edilen Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görev yapan 22 asker hakkında gözaltı kararı verdi. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1'i açıkta, 1 teğmen, 15 üsteğmen, 4 yüzbaşı ve 2 binbaşı, toplam 22 askerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Balıkesir merkezli İstanbul, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Afyonkarahisar, Mersin, Ankara, Konya, Şırnak ve Gaziantep ile KKTC'de eş zamanlı yürütülen operasyonların sürdüğü açıklandı. Devrim DERİN/BALIKESİR, (DHA)

7 İLDE FETÖ GÖZALTISI

Tokat'taki FETÖ/PDY’nin 'mahrem hakim- savcı çalışma evleri'ne yönelik soruşturma kapsamında, 7 ilde 9 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.



Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY’nin 'mahrem hakim- savcı çalışma evleri'ne yönelik soruşturma kapsamında, yeni gözaltı kararları verildi. Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Afyonkarahisar, Erzurum ve Manisa'da 7 avukat ve meslekten ihraç edilen 2 hakim olmak üzere 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 


Yorumlar