Anasayfa /  Foto Galeri

Ferrari, XX programı’nın ilk yol otomobillerini tanıttı: SF90 XX Stradale ve SF90 XX Spıder XX

Ferrari, SF90 Stradale altyapısını kullanan sınırlı sayıda üretilecek yeni özel seri SF90 XX Stradale ile SF90 XX Spider modellerini Fiorano Pisti’nde tanıttı. SF90 XX Stradale 799 adet, açılabilir sert bir tavana sahip olan versiyonu SF90 XX Spider ise 599 adet üretilecek.

Ferrari, XX programı’nın ilk yol otomobillerini tanıttı: SF90 XX Stradale ve SF90 XX Spıder XX - Sayfa 1

Ferrari, XX programı’nın ilk yol otomobillerini tanıttı: SF90 XX Stradale ve SF90 XX Spıder XX

Ferrari, SF90 Stradale altyapısını kullanan sınırlı sayıda üretilecek yeni özel seri SF90 XX Stradale ile SF90 XX Spider modellerini Fiorano Pisti’nde tanıttı. 

SF90 XX Stradale 799 adet, açılabilir sert bir tavana sahip olan versiyonu SF90 XX Spider ise 599 adet üretilecek.

Ferrari, XX programı’nın ilk yol otomobillerini tanıttı: SF90 XX Stradale ve SF90 XX Spıder XX - Sayfa 2

Ferrari, SF90 Stradale altyapısını kullanan sınırlı sayıda üretilecek yeni özel seri SF90 XX Stradale ile SF90 XX Spider modellerini tanıttı. Yeni V8 motorlu PHEV ikili, Ferrari'nin yol modellerinin performansını yeni seviyelere taşıyan özel versiyon konseptinin en son ve en uç örneğini ortaya koyuyor. Ürün gamındaki süper otomobil SF90 Stradale'yi esas alan SF90 XX Stradale 799 adet SF90 XX Spider ise 599 adet üretilecek.

Ferrari, XX programı’nın ilk yol otomobillerini tanıttı: SF90 XX Stradale ve SF90 XX Spıder XX - Sayfa 3

İki farklı programın mühendislik konseptlerini barındırıyor 

Son 20 yılda geliştirilen özel seriler programında, 488 Pista ve 812 Competizione gibi modellerin birçoğu Ferrari ürün gamında hızla referans noktası olarak kabul edildi. XX programı ise Ferrari’nin yine son 20 yılda seçkin bir grup uzman sürücüye yol onayı olmayan, ancak pistte limitleri zorlayan ekstrem otomobiller sunmak amacıyla geliştirildi. Programa en son eklenen FXX-K EVO dâhil olmak üzere bütün modeller büyük bir başarı elde etti. Ferrari her iki alandaki deneyimlerinden yola çıkarak, iki farklı programın mühendislik konseptlerini en üst düzeyde yansıtan, yol onaylı bir otomobil yaratmaya karar verdi. 

Ferrari, XX programı’nın ilk yol otomobillerini tanıttı: SF90 XX Stradale ve SF90 XX Spıder XX - Sayfa 4

SF90 XX Stradale ile sınırda sürüş deneyimi zirveye çıkıyor

SF90 XX Stradale, SF90 Stradale'nin hâlihazırda etkileyici olan pist ve sınırlarda sürüş deneyimini yeni bir seviyeye çıkarıyor. SF90 XX Stradale geliştirilirken, SF90 Stradale'in hibrit sisteminin tüm işlevlerini korurken aynı zamanda maksimum sürüş keyfi sunan, şimdiye kadarki en yüksek performanslı Ferrari yol otomobilinin üretilmesi hedeflendi.