Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Müthiş maçta kazanan çıkmadı! Fenerbahçe Konyaspor maç özeti ve golleri izle

Fenerbahçe Konyaspor maçı ile Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta heyecanı devam etti. Nefes kesen mücadelede taraflar sahadan 1-1'lik skorla ayrıldı. VAR kararları geceye damga vururken 33'te Adis Jahovic VAR uyarısıyla oyundan atıldı, 85'te Alper Potuk'un golü ise yine VAR uyarısıyla iptal edildi.

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2019 21:23

Fenerbahçe Konyaspor maçı ile Spor Toto Süper Lig’de 22. hafta heyecanı devam etti. Hem zirve yarışını hem de alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Fenerbahçe ile konuğu Atiker Konyaspor 1-1’lik skorla birer puana razı oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe, 24 puana yükseldi ve 15. sırada kaldı. Atiker Konyaspor  ise 34 puana çıktı.

Maçta 36’da Moryke Fofana’nın golüyle konuk ekip Atiker Konyaspor 1-0 öne geçerken Fenerbahçe, 45+1’de Jailson ile cevap verdi. Konuk ekipte 33’te Adis Jahovic, VAR uyarısıyla kırmızı kart gördü. VAR’ın damga vurduğu karşılaşmada 85’te Fenerbahçe Alper Potuk skoru 2-1’e getirse de VAR ile ofsayt tespit edildi ve tabela değişmedi.,

Fenerbahçe Konyaspor maç özeti ve golleri izle

SARI-LACİVERTLİLERDE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Konyaspor maçına 4 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte kırmızı kart cezalıları Soldado ile Tolgay, sarı kart cezalısı Isla ve sakatlığı bulunan Mehmet Ekici kadroda yer almadı.





ZAJC İLK KEZ FORMA GİYDİ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Miha Zajc, Atiker Konyaspor maçı ile sarı-lacivertli formayı ilk kez giydi. Devre arasında Empoli'den takıma dahil edilen Zajc, daha önce oynanan hiçbir mücadelede görev almamıştı.



 

MAÇTAN DAKİKALAR



11'inci dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Dirar pasını ceza sahası içerisindeki Zajc'a aktardı. Zajc'ın sol ayağına çekip yaptığı vuruşta kaleci Serkan gole izin vermedi.



23'üncü dakikada Slimani ceza sahası içerisinde topla buluştu ve ara direğe ortasını yaptı. Arkaya açılan topla buluşan Dirar'ın ortasında Sliman'nin kafa vuruşu yandan dışarı gitti. Aynı pozisyonda Jailson, Zuta'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Oyunu devam ettiren Fırat Aydınus, VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu tekrar izledi ancak kararını değiştirmedi.



33'üncü dakikada konuk ekip 10 kişi kaldı. Sadık, Jahovic'in yaptığı müdahale ile yerde kaldı VAR'dan gelen uyarı ile pozisyonu tekrar izleyen Fırat Aydınus, Jahovic'i kırmızı kart ile oyun dışında bıraktı.



36'ncı dakikada Atiker Konyaspor öne geçti. Orta sahada topla buluşan Fofana, rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına kadar girdi. Fofana'nın ceza sahası içerisinde Sadık'tan sıyrıldıktan sonra sol ayağıyla yaptığı vuruşta top kaleci Volkan'ın solundan ağlarla buluştu: 0-1.



44'nüncü dakikada kısa paslarla rakip ceza sahasına giren Fenerbahçe'de Zajc'ın ortasında kaleci Serkan topu kornere gönderdi.



45+1'inci Fenerbahçe skoru eşitledi. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Dirar'ın ortasında ön direkteki Jailson'un gelişine yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 1-1.



Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik skorla sona erdi.



49'uncu dakikada Valbuena'nın ortasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Moses'in şutundan meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.



70'inci dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Dirar'ın ortasında Ayew'in kafa vuruşunu kaleci Serkan kornere tokatladı.



73'üncü dakikada hızlı gelişen Atiker Konyaspor atağında, Fofana pasını Milosevic'in şutunda kaleci Volkan iki hamlede topun sahibi oldu.



86'ncı dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Valbuena'nın ortasında Alper Potuk'un kafa vuruşu ağlarla buluştu. Ancak VAR'dan yapılan uyarıyla Alper'in ofsayt olduğu gerekçesiyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı.



90+5'inci dakikada sağ kanatta topla buluşan Dirar, ceza sahası içindeki Alper'i gördü. Alper'in şutunda top kalenin üstünden auta gitti.



Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.


Yorumlar