Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe transfer haberleri - 20.07.2016

Fenerbahçe transfer haberleri - 20.07.2016

Abone ol
Abone ol 20 Temmuz 2016 10:53

Yeni sezon hazırlıkların devam eden ve Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunda sahaya çıkacak olan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam. Sarı lacivertli taraftarların  Sparta Prag ile oynanan hazırlık maçında Fenerbahçe'nin transferlerini dört gözle izlediği dikkatlerden kaçmadı. Kadrosuna takviye yapmak isteyen Fenerbahçe transfer haberlerini sitemizde bulabilirsiniz. Son dakika Fenerbahçe transfer haberlerini buradan takip edebilirsiniz. İşte Fenerbahçe transfer haberleriyle ilgili son dakika gelişmeleri...

B PLANI MARİO GOMEZ

Fenerbahçe transfer haberlerine göre, yıldız futbolcu Van Persie'nin satılması durumunda geçen sezon Beşiktaş'ta forma giyen Mario Gomez için girişimlere başlanacağı öğrenildi.   Fenerbahçe’nin gözü, ezeli rakibi Beşiktaş’ın yıldızı Mario Gomez’de. Alman golcü geçen sene kiralık olarak Siyah-Beyazlı formayı giymişti. Sarı-Lacivertliler 4 ay önce Fiorentina ile ilk teması kurdu. Ancak mayıs ayına kadar Beşiktaş’ın önceliği olduğu için görüşmelerde ilerleme kaydedilmedi. Mayıs ayı geride kaldı, Fiorentina ile Siyah-Beyazlılar bir türlü anlaşmaya varamadı.

Yeniden temas kuruldu

Beşiktaş, İtalyanlar’ın istediği 10 milyon Euro’ya çıkmaya niyetli değil. Taraflar arasında görüşmelerin tıkanması, Fenerbahçe’nin Mario Gomez iştahını kabarttı. Sarı-Lacivertliler bir yandan Stoke ile pazarlıkları sürdürürken, diğer yandan da Fiorentina ile yeniden temas kurdu ve Gomez’in şartlarını görüşmelere başladı. Özellikle Aziz Yıldırım’ın, Alman golcüyü takımda görmeyi çok istediği öğrenildi.

DİEGO RİBAS İLE YOLLAR AYRILDI 

Fenerbahçe transfer döneminde bir çok yıldız ismi kadrosuna katarken öte yandan düşünülmeyen isimlerle de bir bir yollar ayrılıyor. Büyük umutlarla Fenerbahçe'ye transfer olan Diego Ribas ile yollar ayrıldı. Yıldız futbolcu ülkesine transfer oldu.   Sarı-Lacivertliler, Brezilyalı futbolcuyla karşılıklı anlaşarak sözleşmenin feshedildiğini duyurdu.  Atletico Madrid'den yaklaşık 5 milyon Euro'ya yakın imza parası ödenerek transfer edilen yıldız futbolcu, ne taraftarın, ne de kulübün beklentilerini karşılayamadı. Fenerbahçe'de forma giydiği 2 sezonda tüm organizasyonlarda 75 maça çıkan Diego, yalnızca 8 gol kaydetti, 11 de asist yaptı. Diego Ribas ülkesinin önemli takımlarından Flemengo ile anlaşmaya vardı.

DİEGO RİBAS'IN FENERBAHÇE KARİYERİ

Sezon sezon ne yaptı? Sezon Maç Dak. Gol Asist Sarı Krm. 2015-2016 45 2655 3 4 4 1 2014-2015 30 1914 5 7 6 - Toplam 75 4569 8 11 10 1 Maç Dakika Gol Asist Süper Lig 53 3180 5 9 Kupa 12 637 3 2 Avr. Kup. 10 - - Toplam 75 4569 8 11

PEREİRA'DAN YILDIRIM'A TRANSFER TEŞEKKÜRÜ

Gelecek hafta Monaco ile Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira transferlerin erken sonuçlanması üzerine Aziz Yıldırım'a teşekkürlerini iletti. Fenerbahçe transferleri erkenden kadroya katılması Vitor Pereira'nın yeni sezon öncesi en büyük kozu oldu.   Teknik direktör Vitor Pereira, kadrodaki oerasyonun kısa sürede bitirilmesi ve yeni transferlerin büyük bölümünün Şampiyonlar Ligi ön eleme turu öncesi tamamlanması nedeniyle yönetime ve başkan Aziz Yıldırım’a teşekkür etti. Pereira, “Yönetim ve başkan gerekeni yaptı. 10 numara transferinin acelesi yok. Şimdi sıra bizde. Öncelikle Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.  

Yorumlar