Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'tan Mesut Özil açıklaması!

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen Jorge Jesus için Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde imza töreni düzenlendi. Mesut Özil'in takımda kalıp kalmayacağı hakkında konuşan Jorge Jesus...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 03 Haziran 2022 16:57

Fenerbahçe 'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mesut Özil konusuna açıklık getiren Portekizli teknik adam ayrıca yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

JORGE JESUS: HAZIR MISINIZ?

Jorge Jesus: "Hazır mısınız? Herkese iyi günler diliyorum. Burada olmak benim için çok büyük gurur. Fenerbahçe'ye gelirken Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu bilerek geldim. Buraya gelmemdeki en büyük etkenlerden biri başkanımızın beni ikna etmesi. Sosyal medya hesaplarımızı taraftarlar istila ettiler. Buraya maddi sebeplerden dolayı gelmedim. Ben gerçekten büyük bir takımda çalışmak istiyordum. Umarım burada mutlu olurum. Ben kendi işime güveniyorum. Şampiyon olmak istiyoruz."


"MESUT ÖZİL HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?"

Jorge Jesus: "Futbolda tabii ki geçmişte başardığınız şeyler çok önemlidir. Fenerbahçe 8 yıldır şampiyon olamıyor. Mesut Özil gerçekten çok iyi bir geçmişe sahip. Kendisiyle alınan karara aynı şekilde devam edeceğim. Burada önemli olan Fenerbahçe. Ben de Fenerbahçedeki oyuncularla oynayacağım."

ALEX DE SOUZA İLE GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ?

Jorge Jesus: "Alex'in gerçekten bu kulüpte tarihi var. O kulüp için bir idol. Brezilya'da çok arkadaşım var ve Alex de onlardan biri. Gelmeden önce Alex ile konuştum. Onun burada bıraktığı iz çok iyi. Her zaman kulüp efsanelerini hatırlamamız gerekiyor. Taraftarlarımız benim buraya gelmemde çok büyük bir faktör. Ayrıca 9 yıl önce burada yarı final oynadığım zaman atmosferi gördüm. Taraftarlar takımın 12. oyuncusu gibi. Zaten takımı büyük yapan taraftarlarıdır. Bizim yapmamız gereken tek şey onları kupalarla taçlandırmak olacak."


İSMAİL KARTAL İLE KONUŞACAK MI?

Jorge Jesus: ”Bir kadın gazeteciden soru aldığım için çok mutluyum. İsmail Hoca ile henüz konuşmadım ama kendisi fark yarattı. Brezilya ve Portekizde birçok kadın gazeteci var. Şu an gerçekten çok mutlu oldum."

"ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM"

Jorge Jesus: "Oyuncularımız gerçekten çok kaliteli. Zaten buraya gelirken bu yüzden teklifi kabul ettim. Tabii ki hiçbir takım mükemmel değildir. Taraftarlarımıza şunu söyleyebilirim. Benim uçacağımı internet üzerinden takip ettiler. Havalimanında onlarla görüşemediğim için özür dilemek istiyorum."


"ÇALIŞTIRDIĞIM TAKIMLAR GENELDE ÇOK FAZLA GOL ATARLAR"

Jorge Jesus: "Her antrenörün kendine özel bir planı vardır. Ben ofansif oyuna çok önem veriyorum. Çalıştırdığım takımlar genelde çok fazla gol atarlar. Futbolda galip gelmek çok önemlidir ama tek önemli şey değildir. Taraftarlara bir şov izletmek gerekiyor diye düşünüyorum. Benim fikrim bu."

"OYUNCULARIMDAN BENİ ÇOK BÜYÜK BİR HOCA GİBİ GÖRMELERİNİ İSTERİM"

Jorge Jesus: "Oyuncularımdan beni çok büyük bir hoca gibi görmelerini isterim. Sonra isterlerse baba gibi görebilirler. Benim düşüncem bu konuda çok net."

"BEN HEP 1 YILLIK KONTRAT YAPARIM"

Jorge Jesus: "Belirttiğim gibi Fenerbahçe'nin şartları en üst seviyede. Dünyanın en iyi kulüplerindeki şartlarla buradakiler aynı. Hocaların kötü sonuç almak için hiçbir bahanesi yok. Kontrat konusunda ben hep 1 yıllık kontrat yaparım. İlk yıl adaptasyon senesidir. Benim için en önemli şey işin sportif kısmı. 1 yıldan sonra işler yolunda giderse kontratı yenileyebiliriz. Bu yaptığım şey yeni bir şey değil. Portekiz dışında çalıştığım her ülkede bunu yaptım."

"6-7 TANE HAZIRLIK MAÇI OYNAMAK İSTİYORUZ"

Jorge Jesus: "İçinde bulunduğumuz durum hiç kimse için kolay değil. Türk milli takımı da 3 maç oynayacak. Birçok oyuncumuz milli takımda. Toplamda 5 haftamız olacak oyuncularımızla çalışabilmek için. Şampiyonlar Ligi ön elemesi bizim için bu yüzden zorlu geçecek. En iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Mevcut kadrodaki en iyi oyuncularımızı tutabilirsek bizim için avantajlı olacaktır. Hazırlık döneminde birçok antrenman ve maçlar yapmak istiyoruz. Milli takımdan oyuncularımız döndüğünde hazırlıklara başlayacağız. 6-7 tane hazırlık maçı oynamak istiyoruz."

"TÜRKİYE'DE İYİ VE BÜYÜK HAKEMLER OLDUĞUNU BİLİYORUM''

Jorge Jesus: "Tutkulu taraftarların olduğu her ülkede geçerli bir problem hakem konusu. Çok tutkulu olduğumuz zaman bu, görüşlerimizi etkileyebiliyor. Hiç şüphe yok ki Türkiye'de iyi ve büyük hakemler olduğunu biliyorum. Sonuç istediğimiz gibi olmadığında suçu hakemlere atmamamız gerekiyor. Hiçbir zaman hakem kararlarını bahane olarak sunmam. Benim prensiplerimden biri de bu."

"FENERBAHÇE'NİN ÇOK KALİTELİ OYUNCULARI VAR"

Jorge Jesus: "Gerçekten Fenerbahçe'nin çok kaliteli oyuncuları var. Ofansif anlamda bize katkı sağlayacak oyuncular alacağız. Ön bölgede iş yapabilecek oyunculara odaklanacağız. Düşüncemiz şimdilik bu yönde. Transfer edeceğimiz futbolcuların bir kısmı Türkiye'de pek fazla tanınmayan oyuncular olabilir. Miguel Crespo gibi... Biz kadro devrimi yapmayacağız. 4-5 oyuncu alacağız. Kulübün maddi şartları içinde elimizden geleni yapacağız. Transfer listesi çok enteresan. Bir Crespo'yu, bir Rossi'yi tekrar konuşabileceğimiz bir liste. İnşallah ilk iki tercihini gerçekleştirebiliriz her mevki için diye dua ediyorum."

"ALİ KOÇ İLK GÜNDEN BERİ BENİ İSTEDİĞİNİ GÖSTERDİ"

Jorge Jesus, "Şu bir gerçek ki, benim buraya gelmemde belirleyici insanlar var. Ali Koç ilk günden beri beni istediğini gösterdi. Bu gerçekten benim için çok önemliydi. Birkaç kez Portekiz'e geldi. Bu kararlılığı beni ikna etti. Kararlı insanları severim. Onu bu şekilde görmek beni ikna etti. Aynı zamanda taraftarlarımız sosyal medyada çok fazla benim hakkımda yazılar yazdılar."

"BU SENE GEÇMİŞ YILLARA NAZARAN MANEVRA ALANIMIZ DAHA GENİŞ OLACAK"

Ali Koç: "UEFA'nın belirlediği bütçeler konusunda iyi durumdayız. Görülen o ki bu sene geçmiş yıllara nazaran manevra alanımız daha geniş olacak. Harcama limitlerine gelince, bana sorarsanız Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kötü bıraktığı bir federasyon var. Bir şehrin ayağında dizayn edilen bir federasyon var. Yarınki konuşmamda daha net konuşacağım. Koskoca 84 milyonun yaşadığı ülkede 2 aday var. Aday bulamıyorsak hakikatten bizim ayıbımızdır. Ekonomik açıdan bakarsak, lisans kurulunda olmak istemezdim. Nasıl hesaplayacaklar ki? Daha yayıncı bile belli değil. Enflasyon vs... Allah'ın izniyle 10 gün sonra biz sezonu açacağız. Yabancı sayısının ne olacağını bilmiyorum. Harcama limitinin ne olacağını bilmiyorum ama transfer planlaması yapmak zorundayım. O yüzden 'Sevgi Limit Tanımaz' mantığıyla elimizden geleni yapacağız. Ondan sonra onlar kuralları belirleyecek ve ona uymaya çalışacağız. Türk futbolunun içinde bulunduğu durum çok kötü. Hiçbir şekilde önümüzü göremiyoruz."

Yorumlar