Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe Jorge Jesus ile 3 yıllık sözleşme imzaladı!

Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Jesus bu imza karşılığında Fenerbahçe'den bir servet alacak. Jorge Jesus kimdir, bugüne kadar hangi başarıları kazandı, hangi takımları çalıştırdı?..

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 29 Mayıs 2022 14:18

Fenerbahçe'de takımın başına Portekizli hoca Jorge Jesus getirildi. Jesus ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.   Haber Global'in haberine göre, Fenerbahçe ve Jesus, yıllık ücret konusunda da anlaştı.

Jesus ve ekibinin toplam Fenerbahçe'den yıllık kazancı 7.5 milyon euroyu bulacak. Sözleşmede başarı bonuslarına da yer verilecek.

Ali Koç daha önce Jesus ile Portekiz'de bir araya gelmiş ve o görüşmeye Jorge Jesus ile birlikte Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa da katılmıştı.

 Jorge Jesus kimdir?
24 Temmuz 1954 tarihinde Portekiz'de dünyaya gelen Jorge Fernando Pinheiro Jesu, profesyonel futbol kariyerine 1973 yılında başladı. Sporting CP, Farense, Benfica Castelo Branco ve Belenenses gibi ekiplerin formasını giydi.

Teknik direktörlük kariyerine 1989 yılında Amora takımıyla başlayan Jorge Jergus teknik direktörlük kariyerinde; Braga, Vitória Guimarães, Sporting CP, Benfica ve Flamengo takımlarını çalıştırdı.

Jesusun kariyerindeki başarılar...


Portekiz şampiyonluğu:3 kez
Portekiz Lig Kupası:6 kez
Brezilya Süper Kupası:1 kez
Brezilya Kupası:1 kez

Copa Libertadores:1 kez
Sudamericana:1 kez
Portekiz Süper Kupası:2 kez
Suudi Arabistan Süper Kupası:1 kez

Yorumlar