Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe Galatasaray'ı evinde yendi!

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 16. hafta maçında Galatasaray’a konuk oldu. Sarı kırmızılı ekibi 60-68 yenen Fenerbahçe, 13. galibiyetine imza attı.

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2019 19:25

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 16. hafta maçında Galatasaray’a konuk oldu

Fenerbahçemiz maça; Birsel Vardarl Demirmen, Ayşe Cora, Cecilia Zandalasini, Kia Vaughn ve  Anastasiya Verameyenka beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Kia Vaughn  ile 10 sayı bulan Takımımız, 6-13 öne fırladı. Kalan dakikalarda oyuna ortak olan ev sahibi takım çeyreği 17-16 önde tamamladı.



İkinci çeyrekte Özge Yavaş ve Kelsey Plum ile 19-24 öne geçen Ekibimiz, Plum’la farkı 6’ya çıkardı. (23-29)Periyotun ikinci bölümünde de farkın kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, soyunma odasına 28-31 üstün girdi.



Soyunma odasından Plum ve Tuğçe Canitez’in basketleriyle dönen Fenerbahçemiz, Cecilia Zandalasini ile farkı çift haneler taşıdı. (28-38)Art arda bulduğu üçlüklerle farkı eriten ev sahibi takım karşısında Kelsey Plum ve Cecilia Zandalasini ile basket bulan Fenerbahçe, çeyreği ise 48-47 geride tamamladı.



Son çeyreğe iyi başlayan Valerie Garnier’ın öğrencileri; Ayşe Cora ile skoru 50-55’e taşıdı. Kelsey Plum’un üçlüğü rakip takıma mola aldırırken, serbest atıştan iki de iki atan Plum, farkı çift hanelere taşıdı. (50-60) Kalan dakikalarda da farkı koruyan Fenerbahçe, maçtan 60-68 galip ayrıldı.



Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Çarşamba günü Euroleague mücadelesinde Dynamo Kursk’u konuk edecek.  


Yorumlar