Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe bomba transferi Alexander Djiku resmen açıkladı!

Tecrübeli stoper Alexander Djiku gündüz saatlerinde Strasbourg'dan ayrıldığını açıklamıştı. Fenerbahçe için İstanbul'a gelen başarılı oyuncu için resmi açıklama da yapıldı. Sarı-Lacivertliler, 'Ailemize hoş geldin' ifadeleriyle Djiku'nun transferini resmen duyurdu.

Abone ol
Abone ol 10 Temmuz 2023 23:49

Fenerbahçe, transfer dönemine hızlı bir giriş yaptı! Fenerbahçe, Alexander Djiku transferini resmen açıkladı!

Gustavo Henrique'nin 1.4, İrfan Can Eğribayat'ın da 1.2 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanan Kanarya, Ryan Kent ve Edin Dzeko'ya da Sarı-Lacivertli formayı giydirmeyi başarmıştı.

 Fenerbahçe bir transferi daha açıkladı. Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına varan Alexander Djiku gündüz saatlerinde Strasbourg'dan ayrıldığını açıklamıştı. Sarı Lacivertliler'in tecrübeli futbolcuyu sağlık kontrollerinden geçirdiği, hatta menajeriyle İstanbul'da görüştüğü ve yakın zamanda da resmi açıklamayı yapacağı öne sürülmüştü. 

3 YILLIK ANLAŞMA

Fenerbahçe oyuncunun temsilcisi ile yaptığı görüşmede 3 yıllık sözleşme için anlaştı. Fenerbahçe oyuncuya yaklaşık yıllık 1.5 milyon Euro ödeyecek. Bonservisi elinde bulunan 28 yaşındaki stoperin ismi Galatasaray ve Beşiktaş ile de anılmıştı.

Alexander Djiku'nun ayrılık sözleri de şu şekilde;

2019'da buraya geldim. Dört yıl ve yüz maç sonra mutlu ve başarılı bir adamım. Bu da Strasbourg sayesinde. La Meinau'daki o anları, çılgın atmosferi, coşkuyu asla unutmayacağım. Strasbourg beni Avrupa Kupası ile tanıştırdı ve kaptanlığa kadar yükseldim. Kalbim kırık bir şekilde ayrılıyorum ama sizden küçük bir parçayı da yanımda götürüyorum. Birlikte çalıştığım tüm oyunculara, tüm çalışanlara, gönüllülere, personele, antrenörlere, Başkan'a ve elbette taraftarlara kocaman teşekkürler. Sizler bu kulübün ruhusunuz, tek kelimeyle. Tek aşk ve sonsuza dek, Racing Club de Strasbourg

 

ALEXANDER DJIKU'NUN KARIYERI

2019-2020 sezonunda ise 4.5 milyon Euro'ya Strasbourg tarafından bonservisi alınan Ganalı oyuncu, mili formayı 17 kez terletti ve 1 gol attı. 1 kez yılın futbolcusu seçildi.

Alexander Djiku, kariyerinde çıktığı 215 maçta 5 gol atıp 1 de asist yaptı.

 

Yorumlar