Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF'nin Süper Kupa kararına sert tepki: Atatürk devrimlerine karşı..

TFF'ni kararını açıklamsı ile tepkileri durmadığı Süper Kupa karşılamasının yeri konusunda bir tepkide Ali Koç'tan geldi. Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Fenerbahçe, 29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da TFF Süper Kupa'nın sahibi olmak için karşılacak. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın Arabistan'da oynatılması kararına sert tepki gösterdi

Abone ol
Abone ol 05 Kasım 2023 21:36

FENERBAHÇE BAŞKANI ALI KOÇ'TAN TFF'NIN SÜPER KUPA KARARINA SERT TEPKI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaptığı açıklamada Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası son şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak olan TFF Süper Kupa karşılaşmasının Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacağını açıklamıştı. Galatasaray, bu karara tepki gösterirken bu kez de Fenerbahçe, TFF'nin bu kararına itiraz ederek tepki gösterdi

TFF, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçının 29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu.

Cumhuriyet'in 100. yılında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa karşılaşmasının Suudi Arabistan'da oynatılacak olması her iki takımın taraftarı tarafından tepkiyle karşılanırken Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, söz konusu karara itiraz ederek "Taraftarlarımızı ve beni de rahatsız eden, Cumhuriyet'in 100. yılında başka ülkede oynamak. Biz başkaları gibi kendimizi Cumhuriyet ilan etmedik. Cumhuriyet'in 100'ü Galatasaray mottosu ile yola çıktık. Sadece bu yıl için söylüyoruz. TFF, Londra derse, Madrid derse de gider oynarız. Süper Kupa'nın bir başka ülkede oynanmasını taraftar olarak istemiyorum. Galatasaraylıların düşüncesi bu. Eminim Fenerbahçe taraftarının da görüşü bu. Ankara'da mı, Samsun'da mı oynarız bilemem. Kadıköy'de bile oynarız. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayalım. Neden başka ülkenin insanlarıyla uğraşalım. Taraftarlar yarı yarıya otursun. Cumhurbaşkanı da gelsin ve kupayı versin. Artık TFF konuşmaktan bıktık! Bu yanlışı düzeltsinler" açıklamasını yapmıştı.

FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ'TAN ÇOK SERT ÇIKIŞ!
Bu kez de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin Süper Kupa kararına itiraz etti. Dark Web Haber adlı haber sitesinde yer alan habere göre; Fenerbahçe Divan Kurulu, Süper Kupa Final maçının Türkiye'de oynanması önergesini kabul etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın Arabistan'da oynatılması kararına sert çıkarak "Cumhuriyetimizin 100. yılında Süper Kupa Finali’nin Atatürk ilke ve devrimlerine karşı bir ülkede oynanmaması gerekir." açıklamasında bulundu.

Her iki takımın kurmayları tarafından yapılan bu açıklamalar sonrasında TFF'nin Süper Kupa kararını bir kez daha gözden geçirmesi bekleniyor.

 

 

 

Yorumlar