Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe Alagöz Holding Euroleague şampiyonu! İlk Türk takımı olarak tarihe çeçti

Kadınlar Euroleague'de son şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding, finalde Villeneuve d’Asv LM'yi 106-73'lik skorla devirdi ve üst üste 2. kez kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe, bu başarıyı gösteren ilk Türk unvanını eline geçirdi.

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2024 20:44

Fenerbahçe Alagöz Holding Euroleague şampiyonu!

Kadınlar Euroleague'de son şampiyon apoletini taşıyan Sarı-Lacivertliler, finalde Villeneuve d’Asv LM'yi 106-73'lik skorla devirdi ve üst üste 2. kez kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe, bu başarıyı gösteren ilk Türk unvanını eline geçirdi.

Fenerbahçe Alagöz Holding - Villeneuve d’Asvq LM (3. PERİYOT OYNANIYOR)

1. Periyot Sonucu: 28-27 (Fenerbahçe Alagöz Holding lehine)

Devre: 58-45 (Fenerbahçe Alagöz Holding lehine)

3. Periyot Sonucu: 77-61 (Fenerbahçe Alagöz Holding lehine)

Maç Sonucu: 106-73 (Fenerbahçe Alagöz Holding lehine)

Meesseman 2. kez MVP

FIBA Kadınlar Euroleague’de sezonun en iyileri, Mersin’de düzenlenen özel törenle sahiplerini buldu. Fenerbahçe’nin Belçikalı oyuncusu Emma Meesseman, üst üste ikinci kez MVP seçildi. Meesseman, MVP montunu sürpriz yaparak kente gelen annesi Sonja Tankrey’den aldı. Sezonun ilk 5’inde Fenerbahçe’den Kayla McBride ve Emma Meesseeman, ÇBK Mersin’den Marina Mabrey, Zaragoza’dan Leonie Fiebich ve USK Praha’dan Ezi Macbegor yer aldı. ‘Yılın başantrenörü Ödülü’nü Fransa’nın Villeneuve coachu Rachid Meziane, ‘Yılın En İyi Savunma Oyuncusu Ödülü’nü Fenerbahçe’den Yvonne Anderson, ‘Yılın En İyi Genç Oyuncu Ödülü’nü İspanya’nın Perfumerias Avenida takımından Sika Kone aldı.

 

Yorumlar