Anasayfa /  Ekonomi

Fed Başkanı Powell'den faiz açıklaması!

Fed Başkanı Jerome Powell, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ABD ekonomisi üzerinde yüksek derecede belirsizlik etkisi yapıyor. Mart ayında faiz artırmanın uygun olduğunu düşünüyorum" dedi.

Abone ol
Abone ol 02 Mart 2022 16:44

Türk Lirası, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle küresel piyasalarda yaşanan şokun etkisiyle dalgalandıktan sonra bu hafta sakin görünümünü sürdürüyor.

Dolar/TL 14,07'lerde işlem görüyor. Euro/TL ise 15,63 civarında seyrediyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 97,6 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,4 azalışla 1,1095'ten alıcı buluyor.

Yurt içinde şubat ayı dış ticaret verileri dışında öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, Euro Bölgesi enflasyonu ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşması takip edilecek.

RUSYA-UKRAYNA GELİŞMELERİ İZLENİYOR

Uzmanlar, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın risk algısını artırarak güvenli liman varlıklara olan talebi desteklediğini bildirdi.

Powell Ukrayna'daki savaşın ABD ekonomisine etkilerinde yüksek belirsizlik olduğunu belirtti.

FED'DEN MART AYINDA 25 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENİYOR

Buna göre, dün tahvil piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ayki toplantısında 50 baz puan faiz artıracağına yönelik fiyatlamalar ortadan kalkarken, bugün itibarıyla yüzde 92 ihtimalle Fed'in 25 baz puan faiz artıracağı tahmin ediliyor.

Şubat ayında tahvil piyasalarında Fed'in 7 faiz artışına gideceği öngörülürken, dünkü gelişmeler sonrası tahminler bu sene 5 faiz artışına gidileceği şeklinde güncellendi.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, dün artan talebin etkisiyle yüzde 1,68'le 14 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından yüzde 1,71 seviyesinde dengelendi.

 

Etiketler Jerome Powell FED
Yorumlar