Anasayfa /  Sağlık

Fast food tüketenler dikkat! Fast food'larda kullanılan Çin Tuzu her türlü hastalığa neden olabilir

Fast food gıdalarında sıklıkla kullanılan ve "Çin tuzu" adıyla bilinen monosodyum glutamat, insan sağlığı için oldukça tehlikeli olduğu söyleniyor. Öyle ki uzmanlar, bu maddenin Alzheimer'dan görme bozukluklarına, geçmeyen baş ağrılarından kalp hastalıklarına kadar pek çok probleme yol açtığını söylüyor.

Abone ol
Abone ol 01 Aralık 2022 22:21

Fast food gıdalardaki bilinmeyen tehlikenin adı: Çin tuzu...

ASABİYET YAPIYOR

Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın (MSG) sofralarda kullanımı artıyor. Kalpten beyine, gözden böbreğe kadar pek çok organa zarar veren Çin tuzu için uzmanlar uyarıyor; Çin tuzu bireyleri daha sinirli hale getirebilir.

Habertürk'ün haberine göre sofraya aç oturan Çin tuzu içeren bir gıda yediğinde stresli kalkıyor. Hamburger, cips, kraker, salam-sosis gibi ürünlerde, bazı tavuk ve et dönerlerde bol miktarda Çin tuzu bulunuyor.

GÖRME BOZUKLUKLARI, ALZHEIMER, GEÇMEYEN BAŞ AĞRILARI...

Çin tuzu, obeziteye, kalp-damar, böbrek ve karaciğer sorunlarına neden olurken, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Mehmet Uçar, "Sinir sistemini etkileyerek Parkinson, Alzheimer gibi bazı hastalıklara neden olabilir. Bununla birlikte geçmeyen baş ağrılarının, migren zannedilen bazı baş ağrılarına neden olabilir, görme bozuklukları yaratabilir. Tavsiyemiz gıdayı alırken MSG varlığının test edilmesidir. Besinlerin içindeki malzemelere bakılmasıdır" dedi.

Etiketler fast food
Yorumlar