Anasayfa /  Güncel

Faik Öztrak: Tanju Özcan'ın ifadeleri kabul edilemez

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'la ilgili, "İfadeleri kabul edilemez. Sayın Özcan'ın durumunu, pazartesi günü yapacağımız MYK'da değerlendireceğiz." dedi.

Abone ol
Abone ol 03 Eylül 2021 20:59

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

"ÖZCAN'IN İFADELERİ KABUL EDİLEMEZ"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Öztrak, katıldığı sosyal medya yayınında sağlık sorunu nedeniyle çocuk sahibi olamadığı için kendisinden yardım isteyen kadınla arasında geçen konuşmayı anlatınca tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgili, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Özcan'ın bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de zaten özür dilemiştir. Sayın Özcan'ın durumunu pazartesi günü yapacağımız MYK toplantımızda değerlendireceğiz. Tüzüğümüz bunu emrediyor"

Seçim Kanunu tartışmaları ile ilgili konuşan Öztrak, şunları söyledi:

"Seçim barajının tescil makamı ne zamandan beri Erdoğan ve Bahçeli oldu. Tescili yapacak makamın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olduğunu ne çabuk unuttular. Barajı kaça indirirlerse indirsinler, milletimiz bu kibir ortaklığına sandıkta cevap vermeye hazırlanıyor. İşin doğrusu; sıfır barajıdır. Ancak bu kibir abidelerini sıfır barajı da kurtarmaz. Adaletin olmadığı bir devlet, temelsiz bir bina gibidir. Temelsiz binada er ya da geç yıkılır. Erdoğan uçakta 'Yargı kararını verdi. Benim kapıma gelen olmadı' dedi. Ardından hemen hapisteki generaller için yandaş kalemler, af çağrılarında bulundu. Anlaşılan Erdoğan, hapse attığı generaller üzerinden şimdi yeni bir imaj parlatma çalışmasına hazırlanıyor. Bir af kararnamesi ile hem davaların sonucunu kesinleştirecek hem de güya tüm dünyaya ne kadar bağışlayıcı olduğunu gösterecek. Bu insanlar af değil, yeniden yargılanmak istiyor."

Etiketler Faik Öztrak
Yorumlar