Anasayfa /  Teknoloji

Facebook'un yeni uygulaması Study'i yükleyen para kazanacak!

Facebook'un yeni uygulaması Study'i yükleyen para kazanacak! Facebook, yeni geliştirdiği Study isimli uygulamayla kullanıcıların telefon aktivitelerini ödeme yapmak şartıyla izleyeceğini bildirdi.

Abone ol
Abone ol 12 Haziran 2019 11:58

Facebook'un yeni uygulaması Study'i yükleyen para kazanacak!

Facebook, yeni geliştirdiği Study isimli uygulamayla kullanıcıların telefon aktivitelerini ödeme yapmak şartıyla izleyeceğini bildirdi.

Facebook'tan yapılan açıklamaya göre, şirket tarafından geliştirilen Study isimli uygulama, kullanıcıların çeşitli verilerini kaydederek, kullanım alışkanlıklarına dair analizler yapacak.

'Yeni market araştırma uygulaması' olarak değerlendirilen Study ile kullanıcıların telefonlarına kurduğu uygulamalar ve bunlarda geçirdiği süre, hangi ülkede bulundukları, kullandıkları cihaz ve ağ özellikleriyle ilgili bilgileri biriktirecek.

Bu uygulamayla kullanıcı kimliği, şifre, fotoğraf, video ve mesajlar gibi bilgilere erişilemeyecek. Uygulamanın elde ettiği kullanıcı bilgileri, başka uygulamalara servis edilmeyecek, reklam amaçlı kullanılmayacak.

Android'de yer alacak uygulamaya, 18 yaşından küçük kullanıcılar erişemeyecek. Kullanıcıların yaşı, sisteme üye oldukları Facebook hesabı üzerinden kontrol edilebilecek. Facebook, üyelik aşamasında kullanıcıların banka hesap bilgilerini alıp, verilerinin kullanımına izin verenlere ödeme yapacak.

İlk etapta Amerika ve Hindistan'da kullanıma açılacak olan uygulamanın, ilerleyen süreçte diğer ülkelerde de kullanıma sunulması hedefleniyor.

Ayrıca Facebook, kullanıcı bilgilerinin güvenilir bir şekilde saklanacağını ve bu verilerin sadece market araştırmaları ve daha iyi ürün oluşturma amacıyla kullanılacağını taahhüt ettiğini bildirdi.


Etiketler Facebook Study Study
Yorumlar