Anasayfa /  Ekonomi

EYT çıktı mı? 2023 EYT yasalaştı mı? EYT ne zaman yasalaşacak?

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda EYT düzenlemesinin kabul edilmesinin ardından ne zaman yasalaşacağı merakla sorgulanıyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2023 12:00

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda EYT düzenlemesinin kabul edilmesinin ardından ne zaman yasalaşacağı merakla sorgulanıyor. İşte detaylar...

EYT, TBMM KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ!

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla alakalı düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA GERİDE KALDI!

EYT düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı ve ardından onaylandı. Düzenlemenin, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin çoğunluğu oluşturduğu komisyondan gerçekleşti. Düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmesinin ardından EYT'nin yasalaşma sürecindeki üçüncü aşama da bitmiş oldu.

EYT GÖRÜŞMELERİ MECLİS'TE BAŞLADI

Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası Meclis, çalışmaları 28 Şubat'a kadar ertlendi. Dün ise Meclis Genel Kurulu görüşmeleri saat 15.00'te yapıldı.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

EYT'de görüşmelerin sabaha kadar devm edebileceği belirtilirken düzenlemenin en geç yarına kadar yasalaşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulması bekleniyor.

EYT düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu'nda oylanıp 1 Mart tarihinde yasalaşmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla aynı hafta içinde yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor.

Yorumlar