Anasayfa /  Ekonomi

EYT başvuru sonuçları açıklandı mı? 2023 EYT başvuru sonuçları!

Emekli olmak isteyen vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren ve geçtiğimiz haftalarda mecliste onaylanan EYT, yılın en çok konuşulan olaylarından birisi olmuştu. Şimdilerde ise emekli olmak isteyenler EYT başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2023 15:00

Emekli olmak isteyen vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren ve geçtiğimiz haftalarda mecliste onaylanan EYT, yılın en çok konuşulan olaylarından birisi olmuştu. Şimdilerde ise emekli olmak isteyenler EYT başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte detaylar...

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EYT başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihle alakalı henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat sonuçların ilk başvurusunun yapılmasının ardından 1 hafta-15 gün içinde açıklanması bekleniyor. Ayrıca EYT'liler ilk maaşlarını başvuru dilekçesi verilip süreç bittikten sonraki ay başından itibaren alabilecekler.

EYT BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI

EYT başvuru sonuçları, SGK'nın DYS Evrak Takip sayfasına e-Devlet aracılığıyla sorgulanabilecek.  

EMEKLİLİK BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

SGK tarafından paylaşılan videoda emeklilik başvurusu adımları şöyle anlatıldı:

Buna göre; e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına aylık, emekli ve gelir kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi sekmesine tıklanacak.

Sonra gelen ekranda yeni başvuru sekmesi tıklanacak.

Tahsis talep türü olarak ise yaşlılık aylığı seçilecek.

SSK kapsamında aylık talepe edecekler 4A SSK Bağkur kapsamında ise 4B Bağkur seçilecek. 

Sonra altta yer alan başvur butonu tıklanacak. 

TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik geliyor. 

Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak. 

Diğer iletişim bilgileri de doldurulacak.

"Aylık alıyor mu?" sorusunda da evet ya da hayır cevabı mutlaka işaretlenmeli. 

Sonraki ileri butonuna basılacak ve başvur butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

MART'TA DİLEKÇE 1 NİSAN’DAN İTİBAREN AYLIK

Kanunun Resmi Gazete’de yayımlandığı günden itibaren, koşulları tamalamış olan EYT’liler emeklilik dilekçesi verebilecekler. Dilekçeyi mart ayının herhangi bir gününde verenlerin emekli aylıkları, 1 Nisan’dan geçerli olmak şartıyla bağlanacak. Dilekçeyi ayın 1’inde veya 31’inde teslim etmek fark etmeyecek.

4A (SSK) statüsünde çalışanlar önce işyerinden ayrılıp ardından emeklilik dilekçesi verecekler. 4C (Emekli Sandığı) kapsamındaki kişiler ise çalıştıkları kurumdan emekliye sevk onayı almalarının ardından emekli olabilecekler.

Koşulları yerine getirmemiş EYT’lilere ise koşulları tamamladıkları tarihten itibaren emeklilik dilekçesi verdiklerinde, dilekçe tarihini takip eden ay başından itibaren aylıkları bağlanacak.

Yorumlar