Anasayfa /  Foto Galeri

Eylül’de ikinci el araç ilanlarında bir önceki aya göre artış yaşandı!

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el aracın sıfır araçtan pahalı satılmasının önüne geçmek için yaptığı düzenlemenin yansımaları eylül ayında da kendini gösterdi. İkinci el araç ilanlarında bir önceki aya göre artış yaşandı. İkinci el araçların yatırım aracı olmaktan çıkması, al-satçı olarak tabir edilen kitlenin belli sınırlandırmalarla karşılaşması bunda etkili oldu.

Eylül’de ikinci el araç ilanlarında bir önceki aya göre artış yaşandı! - Sayfa 1

Eylül’de ikinci el ilanlarında artış yaşandı

 Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el aracın sıfır araçtan pahalı satılmasının önüne geçmek için yaptığı düzenlemenin yansımaları eylül ayında da kendini gösterdi. arabam.com’daki ikinci el araç ilanlarında bir önceki aya göre artış yaşandı. İkinci el araçların yatırım aracı olmaktan çıkması, al-satçı olarak tabir edilen kitlenin belli sınırlandırmalarla karşılaşması bunda etkili oldu. arabam.com ilanlarında 400.001 TL – 500.000 TL ve 500.001 TL – 600.000 TL aralığındaki araçların ilanlarda görülme oranında artış gözlemlendi.

Eylül’de ikinci el araç ilanlarında bir önceki aya göre artış yaşandı! - Sayfa 2

Türkiye’nin önde gelen ikinci el otomobil ilan platformu arabam.com, eylül ayının ikinci el ilan verilerini paylaştı. Buna göre; en çok ilana koyulan araçlar sırasıyla 2012, 2016 ve 2011 yıllarına ait modeller oldu. Eylül ayında ilanlarda en çok 1.4-1.6 arası motor hacmine sahip araçlar görülürken; bu araçların ilan oranı %51 olarak gerçekleşti. İlanlar içinde en yüksek payı ise %23,1 oranı ile 800.000 TL ve üzerindeki araçlar oluşturdu. Eylül ayı boyunca ilanlarda en çok görülen 5 kategori, 10 marka, 10 otomobil modeli ve yılı, 10 arazi/SUV/Pick-up modeli, yakıt türleri, vites türleri, motor hacimleri, km. değerleri gibi temel verilere göre kategorize edilen ikinci el arabam.com analizi şöyle oldu:

Eylül’de ikinci el araç ilanlarında bir önceki aya göre artış yaşandı! - Sayfa 3

İkinci elde en çok ilan otomobilde

arabam.com’da eylül ayında ikinci el araç ilanlarının %70’ini otomobiller oluşturdu. Otomobilleri sırasıyla hafif ticari araçlar, arazi araçları, ticari araçlar ve motosikletler izledi. Traktör ve tarım iş makineleri gibi ilanlar ise %2’lik kısmı oluşturdu.

Eylül’de ikinci el araç ilanlarında bir önceki aya göre artış yaşandı! - Sayfa 4

En çok Fiat ilanı yer aldı

arabam.com’da ilanlarda en çok görülen markalar sırasıyla Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda oldu. İlanlara model özelinde bakıldığında eylül ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra, Megane, Corolla, Egea, Focus,  ve Passat oldu. Bu modelleri ise Volkswagen Polo ve Honda Civic takip etti.