Anasayfa /  Foto Galeri

Evden çalışanların, başarılı olması için yapması gerekenler!

Evden çalışanların, başarılı olması için yapması gerekenler! - Sayfa 1

Yaşadığımız çağın getirdiği teknolojik gelişmeler, çalışma hayatındaki alışkanlıklarımızı da doğrudan etkiliyor. Öyle ki, artık bilgisayarın ve internetin olduğu her yerden işlerimizi halledebiliyor ve hatta toplantılara katılabiliyoruz. Bu yüzden de günümüzde birçok çalışan, evden çalışma modeline geçmeyi tercih ediyor. Ancak kulağa her ne kadar hoş gelse de evden çalışma modelinde başarılı olmak için bazı kurallara uymak şart. Bakalım evin rahatlığına yenik düşmeden ev ofisimizde başarılı olmak için neler yapmamız gerekiyor?

Evden çalışanların, başarılı olması için yapması gerekenler! - Sayfa 2

1. İnsanlara Meşgul Olduğunuzu Söylemekten Çekinmeyin Ne yazık ki birçok kişi evden çalışma modelinin ciddi bir disiplin gerektirdiğinin farkına varamıyor. Bu yüzden de evden çalışanların her zaman rahat, boş ve özgür olduklarını düşünebiliyorlar. İşte tam da bu noktada yakınlarınızın iş konsantrasyonunuzu dağıtmaması adına onlara günlük çalışma saatlerinizi söylemekten ve eğer o an meşgulseniz bunu dile getirmekten çekinmeyin.

Evden çalışanların, başarılı olması için yapması gerekenler! - Sayfa 3

2. İzole Bir Çalışma Alanı Oluşturun Evden çalışmanın en zor kısımlarından biri kesinlikle sıcacık yatağa veya yumuşacık kanepeye karşı koymaktır! Bu yüzden eğer evden çalışıyorsanız ve iradenizin zorlandığını hissediyorsanız kendinize mutlaka bir çalışma odası hazırlayın. Böylece hem evin kalanından –ve tabii konforundan- izole olabilir hem de sessizlik içinde çalışabilirsiniz.

Evden çalışanların, başarılı olması için yapması gerekenler! - Sayfa 4

3. Masanızın Üzerinde Gereksiz Eşyalar Bulundurmayın Masanızın üzeri ne kadar kalabalık olursa dikkatinizi dağıtacak uyaranlar da o kadar fazla demektir. Bu yüzden ofisiniz evde de olsa mutlaka ama mutlaka masanızı ve tabii ki çalışma odanızın bütününü iyice sadeleştirin.