Anasayfa /  Foto Galeri

Evde kaldılar ama... 65 yaş üstü için beklenmedik tehlike!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü tedbirleri kapsamında getirilen yasaklardan olan 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Haftalardır evlerinden çıkmayan yaşlılarımız böylece virüsten korunmaya devam ederken bu durum beraberinde risk de teşkil ediyor. İşte uzmanlardan 65 yaş üstü insanlar için tavsiyeler...

Evde kaldılar ama... 65 yaş üstü için beklenmedik tehlike! - Sayfa 1

Haftalardır evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların kısmi de olsa çıkabilmeleri için çözüm yolları aranıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı 65 yaş ve üzeri vatandaşların evlerinde hareketsiz kaldığını belirten uzmanlar ise başka sağlık sorunlarının ortaya çıkmasından endişeli.

Evde kaldılar ama... 65 yaş üstü için beklenmedik tehlike! - Sayfa 2

Milliyet'e konuşan kalp ve damar cerrahisi uzmanı Op. Dr. Bülent Polat, 65 yaş üzeri insanların evde kalmalarının giderek başka sağlık problemlerine neden olacağını belirterek, şunları söyledi:

Evde kaldılar ama... 65 yaş üstü için beklenmedik tehlike! - Sayfa 3

"65 yaş üzeri vatandaşların kısmi de olsa dışarı çıkmalarını savunuyorum. Çünkü yaşlı insanların evde kapalı kalmaları, şeker, tansiyon, kas-kemik erimesi ve ortopedik sorunlar açısından büyük risk yaratıyor."

Evde kaldılar ama... 65 yaş üstü için beklenmedik tehlike! - Sayfa 4

"65 yaş üzeri insanların evde kalmaları giderek onlarda başka sağlık problemlerine yol açacak. Yüksek tansiyona bağlı problemler, hareketsizliğe bağlı olarak şeker hastalığı sıkıntıları ortaya çıkabilir."