Anasayfa /  Foto Galeri

Ev alacak ve satacaklar dikkat! Kireççi'den korkutan açıklama

Koronavirüs salgını sürecinde fiyatlar patlayan konut sektörüne ilişkin uzman isimden dikkat çeken açıklamalar geldi. Gazeteci Tebernüş Kireççi'nin açıklamalarına göre, ilerleyen dönemlerde en çok kavga kiracı ve ev sahibi arasında yaşanacak. İşte detaylar...

Ev alacak ve satacaklar dikkat! Kireççi'den korkutan açıklama - Sayfa 1

Koronavirüs salgını sürecinde almak imkansız hale gelen ve fırlayan konut kiraları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Gazeteci Tebernüş Kireççi'nin öngörülerine göre; gelecek dönemler en çok kavga konut sahibi ile kiracı arasında yaşanacak. Aynı dairede iki aile yaşamak zorunda kalacak. 

Ev alacak ve satacaklar dikkat! Kireççi'den korkutan açıklama - Sayfa 2

Önlem alınmazsa “İstanbul'da memur-temizlikçi kalmayacak” diyen emlak sektörünün uzman isimlerinden gazeteci Tebernüş Kireççi konuyla ilgili uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

"Konut fiyatları ve kiraları çok sert yükseliş trendine girdi. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde ev fiyatlarının ve kiraların yanına yaklaşılamıyor."

Ev alacak ve satacaklar dikkat! Kireççi'den korkutan açıklama - Sayfa 3

"Henüz yetkililer facianın farkında değil. Yetkililere TOKİ ve iştiraki Emlak Konut GYO ülkenin tüm konut ihtiyacını karşılıyormuş gibi sunum yapılıyor. Bilgi veriliyor. TOKİ'nin de Emlak Konut GYO'nun da maksimum kapasite ile çalışsa bile işin içinden çıkması zor." "TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun acilen büyükşehirlerde memurlar, alt gelir grubu ve yoksullar için projeler inşa etmesi gerekiyor. Bu olmazsa özellikle İstanbul'da gelecek yıllarda memurlar ya istifa eder ya da Anadolu'ya tayinlerini isterler. İstanbul'da memur kalmaz."