Anasayfa /  Foto Galeri

EURO 2020 eleme kuraları hakkında bilmeniz gereken her şey

EURO 2020 eleme kuraları hakkında bilmeniz gereken her şey - Sayfa 1

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) eleme gruplarının kura çekimi 2 Aralık Pazar günü İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de gerçekleştirilecek. Türkiye Futbol Federasyonu, kura çekimiyle ilgili bilinmesi gerekenleri web sitesinden yayınladı. Dublin Kongre Merkezi'nde TSİ 14.00'te başlayacak etkinlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nu Başkan Yıldırım Demirören, Başkanvekili Ali Dürüst, Genel Sekreter Kadir Kardaş, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Milli Takımlar Müdürü Hüseyin Coşkun ve Milli Takımlar İletişim Koordinatörü Türker Tozar temsil edecek. TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı ise UEFA Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla organizasyona katılacak.

EURO 2020 eleme kuraları hakkında bilmeniz gereken her şey - Sayfa 2

EURO 2020 eleme grupları kura çekiminde ülkeler, UEFA Uluslar Ligi'ndeki başarılarına göre belirlenen sıralamaya göre 7 farklı torbaya ayrıldı. Türkiye, 3. torbada yer alırken, UEFA Uluslar A Ligi gruplarını ilk sırada bitirerek bu organizasyonun finallerinin play-off aşamasına kalan ülkeler için ise ayrı bir torba oluşturuldu.

EURO 2020 eleme kuraları hakkında bilmeniz gereken her şey - Sayfa 3

* EURO 2020 finalleri, Avrupa Şampiyonası'nın ilk kez düzenlendiği 1960 yılının 60 yıldönümüne denk gelmesi sebebiyle 12 farklı ülkenin ev sahipliğinde düzenlenecek. 24 takımın katılımıyla Haziran-Temmuz aylarında oynanacak finallere, UEFA'ya üye 55 ülkenin hiçbiri doğrudan katılamayacak. * Takımlar, 5'erli 5 grup ve 6'şarlı 6 grup olmak üzere 10 grupta mücadele edecek. A'dan E'ye kadar olan gruplar 5 takımdan, F'den J'ye kadar olan gruplarda ise 6 takım yer alacak.

EURO 2020 eleme kuraları hakkında bilmeniz gereken her şey - Sayfa 4

* Grupların belli olmasının ardından, tüm eleme gruplarının fikstürleri UEFA yönetimi tarafından ilan edilecek. * 2020 Avrupa Şampiyonası elemeleri iki aşamadan oluşacak. İlk aşamada, grup maçları çift devreli lig usulüne göre Mart - Kasım 2019 döneminde oynanacak. İkinci aşama ise play-off karşılaşmalarından oluşacak.