Anasayfa /  Foto Galeri

Esnaf ve sanatkara hibe ve kira desteğinin uygulama esasları belli oldu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe destek programına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Esnaf ve sanatkara hibe ve kira desteğinin uygulama esasları belli oldu - Sayfa 1

Ticaret Bakanlığı'nın Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Esnaf ve sanatkara hibe ve kira desteğinin uygulama esasları belli oldu - Sayfa 2

Buna göre, destek programı kapsamında hibe, "gelir kaybı desteği" ve "kiradesteği" olmak üzere iki şekilde sağlanacak. Destek programının süresi, Bakanlık internet sitesinden yapılan duyuruda belirtilen sürede başvuruların yapılması kaydıyla 2021 yılının ocak, şubat ve mart ayları olmak üzere üç ay olacak.

Esnaf ve sanatkara hibe ve kira desteğinin uygulama esasları belli oldu - Sayfa 3

Gelir kaybı desteği olarak, ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1000 lira olmak üzere toplamda 3 bin lira hibe desteği sağlanacak.

Esnaf ve sanatkara hibe ve kira desteğinin uygulama esasları belli oldu - Sayfa 4

Gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, bu kişilere büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira desteği verilecek.