Anasayfa /  Foto Galeri

Esnaf ve emeklilere büyük destek paketi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca esnaf ve emekli için müjdeyi verdi. Erdoğan, esnaf için kredi desteği, kira desteği ve hibe desteği gibi ödemeler yapılacağını duyururken ve emekli bayram ikramiyesi için ise zamlı oranı belli oldu. Tüm bu desteklere banka ve TESKOMB kredi taksit ertelenmesi eklenince vatandaşa destek paketinin büyüklüğünün 200 milyar liraya ulaştığı bildirildi.

Esnaf ve emeklilere büyük destek paketi! - Sayfa 1

Hükümet, kapanma döneminde emekliden esnafa, iş dünyasından çalışanlara kadar toplumun tüm kesimlerinin sıkıntı çekmemesi için tüm imkânları seferber etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu esnafa kredi, kira, hibe desteği, emekli ikramiyeleri, banka ve TESKOMB kredi taksitlerinin ertelenmesi ile birlikte vatandaşa destek paketinin büyüklüğü 200 milyar liraya ulaşıyor.

Esnaf ve emeklilere büyük destek paketi! - Sayfa 2

TESKOMB ve Halkbank'a bulunan yaklaşık 70 milyarlık kredi borcunda taksit ödeme süresinin Temmuz'a ertelenmesi ve çek düzenlemesi esnafa nefes aldırdı. Hem işçi hem işvereni korumak için kısa çalışma ödeneğinin ardından işten çıkarma yasağı da 17 Mayıs'tan 30 Haziran'a uzatıldı.

Esnaf ve emeklilere büyük destek paketi! - Sayfa 3

DÜN İTABİRYLE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Salgın tedbirleri kapsamında "tam kapanma" kararının ardından yeni destekler devreye girdi. Cumhurbaşkanı kararı ve yasal düzenlemeyle yaşama geçirilen yeni adımlar şöyle:

Esnaf ve emeklilere büyük destek paketi! - Sayfa 4

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILDI

Cumhurbaşkanı kararıyla işten çıkarma yasağı 17 Mayıs'tan 30 Haziran'a uzatıldı. Yapılan bu düzenlemeyle birlikte bir süre önce uzatılan, kısa çalışma ödeneği desteği ile işten çıkarma yasağının süresi de eşitlenmiş oldu. Geçen hafta yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile süresi Mart ayına sona eren kısa çalışma ödeneği desteği de 30 Haziran'a uzatılmıştı. İş sözleşmeleri ahlak, iyi niyet kurallarına uymayan haller, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin kapanması, faaliyetinin sona ermesi dışında bir ay daha feshedilemeyecek.