Anasayfa /  Medya /  Dizi

Ertuğrul, Saadettin Köpek’in cezasını kesebilecek mi?

Aslıhan Hatun'un ölümünün ardından intikam yemini eden Ertuğrul Bey ve alpleri Saadettin Köpek'in peşine düşmüştür. devleti Saadettin Köpek belasından kurtarana dek omaya dönmemek üzere yola koyulan Saadettin Köpek’in cezasını kesebilecek mi? Çıktığı yolda karşısında Sultan Gıyaseddin Keykubat ve Makperi Hatun'u bulan Ertuğrul Bey'in sorumluluğu daha da büyüktür... İşte Diriliş Ertuğrul 114.bölümünden ayrıntılar..

Abone ol
Abone ol 11 Nisan 2018 21:38

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Esra Bilgiç yer aldığı Diriliş Ertuğrul 114. Bölümü ile TRT1 ekranlarında. Her bölümü soluksuz izlenen Diriliş Ertuğrul 113. bölümünde neler yaşandı?  Aslıhan Hatun'un ölümünün ardından intikam yemini eden Ertuğrul Bey ve alpleri Saadettin Köpek'in peşine düşmüştür. devleti Saadettin Köpek belasından kurtarana dek omaya dönmemek üzere yola koyulan Saadettin Köpek’in cezasını kesebilecek mi? İşte Diriliş Ertuğrul 114.bölümünden ayrıntılar..

Aydoğmuş Obayı Basar





Diriliş Ertuğrul 114. Bölüm : Devletin Bekası

Arabi'nin Sultan Gıyaseddin ile Sohbeti

Kayı obasında saklanan Sultan Gıyassed'in Arabi ile nefes kesen sohbeti..





Devletin bekası için çıktığı yolda karşısında Sultan Gıyaseddin Keykubat ve Makperi Hatun'u bulan Ertuğrul Bey'in sorumluluğu daha da büyüktür...

‘’Dibindeki yılanı ezmeyip büyümesine göz yumarsan, dişlerini evvela sana geçirir. Yazık ki yılanın yılan olduğu ancak zehirleyince anlaşılır oldu.’’ diyen Ertuğrul Bey'in ilk işi  Kamyeri'yi kurtarmak olacaktır.

‘’Devletine sadık olan herkesin canı bizim için mühimdir, Emir Hazretleri. Hele ki hainlerin ayyuka çıktığı bu zamanlarda bir kişiyi bile onların eline bırakamayız.’’





Emir Saadettin Köpek Beyleri infaz eder





‘’Devletimiz Selçuklu’yu… Toy bir sultan tahta oturdu diye zaaf içinde sandınız… Devletimize isyana kalkıştınız… Peki Saadettin Köpek’in gazabını hiç mi düşünmediniz? Elimden kurtulabileceğinizi mi sandınız? İmdi ölümlerden ölüm beğenin! ‘’



‘’Ant olsun ki mutluluğumuzu huzurumuzu bozanlar, bu cihanda huzur bulmayacaklar… Bu hançeri bana cenge gitmeden evvel vermiştin… Andım olsun ki intikamını bu hançerle alacağım… ‘’






SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?


Diriliş Ertuğrul 114.Bölüm Fragmanı izle

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Esra Bilgiç gibi ülkemizin sevilen oyuncularının yer aldığı Diriliş Ertuğrul bu hafta yayınlanacak mı? Her bölümü soluksuz izlenen diziyle ilgili fragman ve tüyoları sitemizde bulabilirsiniz. Diriliş Ertuğrul son fragmanıyayınlandı!



SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?


Diriliş Ertuğrul 113. bölüm yine nefes kesen sahnelerle seyircisi ile buluştu. Diriliş Ertuğrul 113. bölüm Aslıhan Hatun'un ölümü ve Sadettin Köpeğin bir daha ecelin eliden kurtulması ile başladı.

Ertuğrul ile Günalp arasındaki hesaplaşma, Ertuğrul’un Günalp’ı alt etmesi ve onu affetmesi ile sonuçlandı. Bu sırada obadan Köpek’i öldürmek üzere ayrılan Aslıhan Hatun, amacına ulaşamayıp kendi canından oldu. Obadakiler ve Turgut, Aslıhan’ın beklenmedik ölümü karşısında yıkıma uğradı. Köpek’in öldürülmeye çalışıldığını öğrenen Mahperi Hatun, yarım kalan işi tamamlamak istedi ancak Köpek, Kayraldı sayesinde saraydan çıkarıldı. 

Günalp, Köpek’in saldırıya uğradığını öğrenince Ertuğrul’u öldürmek için tekrar harekete geçti. Öte yandan Tekfur Kritos, Ahmet’i Nikea’ya imparatorun yanına gönderirken, Sultan Gıyaseddin ise Ertuğrul ile iş birliği yaparak Köpek’i öldürmesi için Sivas Emiri Hüsameddin Karaca’yı vazifelendirdi. Ertuğrul ve Alplar Aslıhan’ı Söğüt’e defnettikten sonra mezarı başında Saadettin Köpek’ten intikam almak için yemin etti.

 

Ertuğrul, Hüsameddin Karaca ile bir olup Köpek’in cezasını kesebilecek mi? Aslıhan’ın intikamı alınabilecek mi? Aslıhan’ın ölümüyle sarsılan Turgut, ne yapacak? Ahmet, Tekfur Kritos’un ona verdiği görevi yerine getirebilecek mi? Marya’nın Köpek için casusluk yaptığı anlaşılacak mı? Köpek’e olan sadakati yüzünden gözlerine perde inen Günalp, Köpek’in bir hain olduğunu idrak edebilecek mi? Gıyaseddin ve Mahperi, Köpek’in önlenemez yükselişine mani olabilecekler mi? Ertuğrul ve alpların yokluğunda Kayı Obası’nın akıbeti ne olacak?

Ertuğrul Günalp beyi kavgada yenmesine rağmen bir uçbeyin kanını dökmemek içi canını bağışladı. Günalp intikam yemi ile kalesine dönerken Ertuğrul obaya gidip helallik alarak Sadettin Köpeğin canını alamk için peşine düşmeyi palanlar. Ancak oba gelfiğinde Aslıhan Hatun'un cenazesi ile karşılaşır.

Cenazesini defnedilirken Ertuğrul bey ve alpleri intikam yemi ederler. "Nice masumun canını aldın… Bundan gayrı iki cihanda da bunun bedelini ödeyeceksin! Saadettin’in iti, eli kanlı katili olarak gebereceksin!’ ‘’Devleti Köpek belasından kurtarana kadar obamıza, otağımıza dönmek yoktur. Dağ düz demeden, kar kış demeden yollara revan olacağız. Belki bir daha obamıza bile dönemeyeceğiz. Her şeyi göze alıp bu işi bitireceğiz.’’ ‘’Bu vakitten gayrı herkes obasını otağını, yatağını, döşeğini unutsun. Emir Saadettin ölene dek hiçbirimize huzur yoktur. Ya Saadettin Köpek ölecek devlet kurtulacak ya da biz öleceğiz devlet çökecek.’’

Bu arda Sultan Sivas Emiri'ne Ertuğrul ile birlikte Sadettin Köpeği öldürmek için göreve  çağırır, ‘’Sultan kimmiş, devlet kimmiş, buyruk kiminmiş herkes görecek. Gayrı müsamaha bitmiştir. Ya devlet başa ya kuzgun leşe! Bilinsin ki devlet başa geldi. İmdi kuzgunların kanadını kıracağız!’’ ‘’Ben sana yaraşır bir evlat olduğumu kanıtlayacağım baba… Ne senin, ne kardeşimin kanını yerde koymayacağım… Devletimizi, içten içe çürüten bu beladan kurtaracağım…’’ der ve  kendisine yazılı emrini verip Ertuğrul'a gönderir. Sivas Emiri olan biteni ve Sultanın yazılı emrini Ertuğrul'a ulaştır.

Birlikte Sadettin Köpeği nsıl öldüreceklerini panlar ve birlikte onu öldürmek için yemin ederek ayrılırlar. Ertuğrul sultanın fermanından sonra daha da güçlü bir şekilde ettiği yemin eder ve Sadedetin Kellesin almak için çalışmaya koyulur.

İŞTE SON BÖLÜMDEN ÖNEMLİ SAHNELER

Aslıhan Hatun’un ölümü…!





Ertuğrul uç beyi kaledar Günalp Beyi alt eder ve bir kez daha canını bağışlar. 

‘’Bizim derdimiz devletle değil, Saadettin Köpek itiyledir…!





Saadettin Köpek’in rüyası…! Ağır yaralan Saadettin Köpek kabuslar yaşar





Sefer hazırlana Sadettin Köpek tahta geçmeyei kafasına koymuştur. ‘’Selçuklu tahtının varisi ben olacağım!’’ 

‘’Hakkım olan saltanatı alacağım ana… Gayrimeşru bir evlat gibi değil, tahtın meşru varisi olarak sultan ben olacağım…Babamın bize yaşattığı utancı, sultan olarak ödeteceğim ana!’’





Obada Aslıhan Hatun’un aramaları devam ederken acı haber obaya gelir. Aslıhan Hatun’un cenazesi obaya gelir





Obaya dönen Turgut, Aslıhan’ın ölümünü öğrenir…! Cenazesinin başında yemin eder ‘’Ant olsun ki, o soysuzun sonu, bana verdiğin bu hançerle olacak! Kanın yerde kalmayacak yiğit hatunum…





Günalp'in Sadettin Köpeğin talimatı ile obaya geleceğini düşünen Ertuğrul Aslıhan hatunu cenazesini obada başka bir yerde defneder.





Aslıhan Hatun toprağa verilir… !







Toprağa verile Aslıhan Hatunu kabri başında Ertuğrul ve Alplerin intikam yemini ederler

Ertuğrul ve alpların intikam yemini…

İşte 113. Bölüm final sahnesi…




Yorumlar