Anasayfa /  Foto Galeri

Erkeklerin herr gün yapması gereken 7 egzersiz

Erkeklerin herr gün yapması gereken 7 egzersiz. Haftada üç gün spor salonuna gidiyor olabilirsiniz, peki oradaki zamanınızı ne kadar işlevsel kullandığınızı hiç düşündünüz mü? İşte spor rutininizi daha işe yarar hale getirebileceğiniz 7 farklı egzersiz.

Erkeklerin herr gün yapması gereken 7 egzersiz - Sayfa 1

Haftada üç gün spor salonuna gidiyor olabilirsiniz, peki oradaki zamanınızı ne kadar işlevsel kullandığınızı hiç düşündünüz mü? İşte spor rutininizi daha işe yarar hale getirebileceğiniz 7 farklı egzersiz.

Erkeklerin herr gün yapması gereken 7 egzersiz - Sayfa 2

Squat (Çömelme) Squatlar çok çeşitlidir. İster kendi vücut ağırlığınızla ister ek ağırlıklarla squat egzersizleri yapabilirsiniz. Bu hareketi yaparken en önemli kural, vücudunuzun doğru şekli aldığından emin olmanız. Bunun için ayakta durup, bacaklarınızı kalçanızın genişliğinde birbirinden ayırın. Omuzları ise serbest bırakın. Dümdüz bakın ki boynunuz omurganızı takip etsin. Kollarınızı düz bir şekilde önünüze uzatın ve yavaşça çömelin. Topuklarınızı yerden kaldırmadan bu hareketi 8-12 defa tekrarlayın.

Erkeklerin herr gün yapması gereken 7 egzersiz - Sayfa 3

Lunge (Bacak Kası Egzersizi) Bu egzersiz bacaklarınızın yanı sıra tüm vücudunuzun form kazanmasını sağlayacak. Ayrıca yapması oldukça kolay. Vücudunuzun üst kısmını düz tutarak, omuzlarınızın geride ve rahat olduğundan emin olun. Şimdi başlamaya hazırsınız! Bacaklarınızın birini bir adım öne atın ve kalçalarınızı dizinizle 90 dereceye gelene kadar alçaltın. Önde kalan dizinizin ayak bileğinizle aynı hizada durması gerekiyor. Bu sırada öteki diz yere değmemeli. Ağırlığınızı topuklarınıza vererek kendinizi ilk pozisyonunuza itin. Bu egzersizi biraz daha etkili bir hale getirmek için kol dambıl kullanabilirsiniz. Bu hareketi 10-12 kez tekrarlayabilirsiniz.

Erkeklerin herr gün yapması gereken 7 egzersiz - Sayfa 4

Kardiyo Koşu bandında veya eliptik bisiklette yarım saatten fazla ter dökmek her açıdan çok faydalı. Ama yeterli değil. Çünkü yalnızca koşmanın vücudunuza göstereceği etki yavaş olabilir. Koşu bandı üzerinizdeki egzersizlerinizin yanı sıra ip atlama veya sprint gibi anaerobik bir egzersiz yapmayı da ihmal etmeyin. Bu sizi daha ağır bir egzersiz seviyesine çıkarıp, metabolizmanızı hızlandıracaktır.