Anasayfa /  Foto Galeri

Eris varyantı Türkiye'de var mı? Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Valiliği ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Covid-19'un yeni Eris varyantının Türkiye'de görülmediğini belirtti. Ayrıca görülen varyantların halkı endişelendirmemesi gerektiğini vurguladı. Bakan Koca, "Kapandığımız dönemlere geri dönme gibi bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Eris varyantı Türkiye'de var mı? Bakan Koca'dan açıklama - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Valiliği ziyaretinden sonra açıklamalarda bulundu. Koca, Kırşehir'e 400 yataklı şehir hastanesinin yakın zamanda açılacağını duyurdu.

Eris varyantı Türkiye'de var mı? Bakan Koca'dan açıklama - Sayfa 2

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Valiliği ziyaretinden sonra açıklamalarda bulundu. Koca, Kırşehir'e 400 yataklı şehir hastanesinin yakın zamanda açılacağını duyurdu.

Covid-19'un yeni varyantı Eris'in Türkiye'de görülüp görülmediği sorusuna Bakan Koca, "Ülkemizde bu veya benzer bir varyant gözlemlenmedi. Bu varyantlar bizi endişelendirmemeli, geçmişteki kapanma dönemine dönüş gibi bir durum söz konusu değil. Covid-19 hala var. Mutasyonlarla daha az etkili varyantlar görüyoruz

Eris varyantı Türkiye'de var mı? Bakan Koca'dan açıklama - Sayfa 3

Bu nedenle virülansı artan veya hastaneye yatışı artıran bir durum söz konusu değil. Genel koruma tedbirleri grip için olduğu gibi bundan sonra da aynı olmalı. Yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar kalabalık ortamlardan uzak durmalı, virüsün etkili olduğu bölgelerde kendilerini korumalı" şeklinde konuştu.

Eris varyantı Türkiye'de var mı? Bakan Koca'dan açıklama - Sayfa 4

Kızamık vakalarıyla ilgili olarak Bakan Koca, "Dünya genelinde göçlerin etkisiyle kızamık vakalarının arttığını biliyoruz. Kızamıktan korunmanın en etkili yolu aşı. Aşılarını ihmal etmemeleri önemlidir. Kızamık vakaları son dönemde azalmıştır. En çok görülen iller İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır şeklindedir. Mobil taramalar ve aile sağlığı merkezleri aracılığıyla aşılamayı sürdürüyoruz. Kontrol altında olduğunu söyleyebilirim" dedi.