Anasayfa /  Yaşam

Erik hangi ayda çıkacak? 2020 Erik fiyatı ne kadar?

Sağlığa olan faydalarının dışında, lezzeti ile de birçok kişi tarafından erik hangi ayda çıkacak diye google.com üzerinden aratıp, sevilen ve herkesin dört gözle beklediği bir meyve olan erik tezgahlara girmeye başladı bile... Peki hem şifa kaynağı olan hemde herkes tarafından sevilen erik ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar, ne zaman ucuzlayacak sorularının tüm yanıtları haberimizde...

Abone ol
Abone ol 22 Nisan 2020 16:05

Sağlığa olan faydalarının dışında, lezzeti ile de birçok kişi tarafından sevilen ve herkesin dört gözle beklediği bir meyve olan erik tezgahlara girmeye başladı bile... Peki hem şifa kaynağı olan hemde herkes tarafından sevilen erik ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar, ne zaman ucuzlayacak sorularının tüm yanıtları haberimizde...

Havaların ısınması ile birlikte yaz meyve ve sebzeleri de tezgahlarda ki yerini almaya başlayan eriğin tartışmasız dünyanın en güzel ve bir okadar da en pahalı  meyvesi olduğunu düşünmemek elde değil.

Kimimize göre erik  çıksada yesek diye beklenen, tuzun en çok eriğe yakıştığını düşündüren, ilk ısırışta gelen o keyifin başka bir meyvede olmadığını düşündüren bir meyvedir. Gelelim neredeyse altından bile yüksek olan fiyatına;

Erik fiyatı ne kadar?

Genellikle Antalya ve Mersin’de seralarda bodur ağaçlarda yetiştirilen yeşil eriğin ilk hasatı Mersin’de gerçekleştirildi. 1 kilosu 750 TL’den satışa sunulan yeşil erik çeyrek altın ve 14 kilo et fiyatını arkasında bıraktı. 

Özellikle yaz aylarında oldukça fazla tüketilen yeşil erik, kış aylarında ise en çok hamile kadınlar tarafından talep ediliyor.

Her yıl hamile kadınlar tarafından ön sipariş verilen yeşil eriğe bu yıl da birçok anne adayı talep gösterdi. 

Erik Ne Zaman Çıkar? Erik Mevsimi Ne Zaman?

Olgunlaşma durumları göz önüne alınırsa erikler 15 nisan-30 eylül gibi uzunca bir dönemde pazara sunulur. Can erikleri 15 nisandan itibaren pazara çıkar. 

Eriğin faydaları saymakla bitmiyor! 

Herkesin severek tükettiği meyvelerden olan erik faydaları ise saymakla bitmiyor. Sadece lezzeti değil içeriğindeki vitamin ve minerallerle de çok değerli olan bu meyve özellikle böbreklerin çalışmasını destekliyor.

Erik, kalp dostu bir besindir. Kolesterol ve diyabet hastalıklarını engeller. Antioksidan özelliğinden dolayı damarların tıkanmamasında etkilidir. Kanı da temizler. 

Erik; A, B ve C vitamini, bakır, potasyum, fosfor ve demirin iyi bir kaynağıdır. İçeriğindeki B vitamini sayesinde sinir sistemini güçlendirir, kansızlığı giderir. İçeriğindeki potasyum, böbreklerin çalışmasını destekler.

Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar. Bağırsakları çalıştırması nedeniyle düzenli tüketimi sonucu kolesterol seviyesinde düşüş, bağırsak kurtlarının tedavisi ve kolon kanserine karşı koruyucu olarak tüketilebilir.

Kaynak : trhaberler.com / Ayfer Şalap

 

 

Yorumlar