Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Erdoğan'ın geri çektiği 17 davaya Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi!

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na açtığı 17 davadan vazgeçmişti. Tazminat taleplerinin 10 bin TL ve 1 milyon TL arasında değişen davaların içeriği ise Kılıçdaroğlu’nun 2011-2016 yılları arasında mitinglerde ve toplantılarda yaptığı konuşmalardı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Twitter'dan verdi. Kılıçdaroğlu, "Sen kimsin de kimi affediyorsun! O davaları geri çekme, sonuna kadar götür. Her şeyiniz yalan" diye yazdı. Kılıçdaroğlu açılan davalar hakkında da bilgi verdi.

Abone ol
Abone ol 21 Kasım 2021 22:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında açtığı 17 davadan vazgçemesi hakkında açıklama yaptı.

Erdoğan'a davalardan vazgeçmeme çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu 'Sen kimsin de kimi affediyorsun' diyerek sert bir çıkış yaptı, "O davaları geri çekme, sonuna kadar götür. Her şeyiniz yalan, her şeyiniz algı" diye yazdı.

 Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları şöyle:

"Şahıs çıkmış, “Kılıçdaroğlu'nu affediyorum” söylemiyle, açtığı 17 davayı güya “Geri çekiyorum” mesajı vermiş. Şimdi bu algıcıbaşının algılarını bir kenara itip, gerçekleri öğrenmeniz zamanı.

2011’den bu güne kadar, Şahıs tarafından bana açılan dava sayısı 44’tür. Bu davalardan 21 tanesi nihai olarak sonuçlanmıştır. Diğer davaları devam etmektedir. Nihai sonuçlanan 21 davanın, 18 tanesi benim lehime, 3 dava da aleyhime sonuçlanmıştır.

Aleyhime sonuçlanan 3 davadan 2 tanesi AİHM’ye gitmiştir ve lehime sonuçlanmıştır. Şahıs Türk hukukunu tarumar ettiği için, dünyaya daha çok rezil olmamak adına, kalan davaları geriye çekmektedir.

Kendisine çağrımdır, sen kimsin de kimi affediyorsun! O davaları geri çekme, sonuna kadar götür. Her şeyiniz yalan, her şeyiniz algı…"

İşte Kılıçdaroğlu'nun Twitter'dan yaptığı o paylaşımlar:

Yorumlar
Çok Okunanlar