Anasayfa /  Politika

Erdoğan'dan 31 Mart seçim sonuçları ile ilgili ilk açıklama: Bizim için dönüm noktasıdır!

"Milli iradeye rağmen hareket etmekten, milletin takdirini sorgulamaktan uzak duracağız, hükûmet olarak milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri desteklemeye devam edeceğiz"

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2024 01:36

Erdoğan'dan 31 Mart seçim sonuçları ile ilgili ilk açıklama: Bizim için dönüm noktasıdır!

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, Ankara Ak Parti Genel Merkezi'ndeki geleneksel balkon konuşmasında, "31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır. Kazanan demokrasi olmuştur" dedi. "14-28 Mayıs seçimlerindeki seçim zaferimizin ardından yerel seçimlerden istediğimiz sonucu alamadık" diyen Cumhurbaşkanı, "Her olanda bir hayır vardır. 31 Mart sonuçlarını açık yüreklilikle değerlendirecek özeleştirimizi cesaretle yapacağız; sandık sonuçları ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız" diye konuştu. 

 

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Tüm Türkiye'yi 85 milyonun her bir ferdini saygıyla selamlıyorum. Desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarını sunuyorum. Şansıma sizler gibi vefakâr yol arkadaşları veren rabbime hamdediyorum. Bu mübarek günleri bombaların altında geçiren Gazzeli kardeşlerimin mevlam yar ve yardımcısı olsun. İnşallah sağlıkla huzurla sevdiklerimizle birlikte bayrama da eriştirmesini yüce rabbimden diliyorum. Seçimleri demokrasimize yakışır bir olgunlukla hamdolsun tamamladık. Seçim atmosferine gölge düşürecek müessif hiçbir hadide yaşanmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde vatandaşlarımıza yönelik bölücü örgütün kölelerinin baskı ve hakaretlerine şahit olduk. Ama emniyet birimlerimizin etkili müdahaleleriyle ciddi bir sorun çıkmadı. Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etmiş oldu. Seçimler bildiğiniz gibi demokrasilerin en kritik günleridir.ç Milletin iradesi sandıktan tecelli eder, millet sözünü sandık yoluyla söyler. millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla verir, millet uyarısını ve takdiri sandık aracılığıyla iletir. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 

"Ben de deliler gibi aşığım size. Bu yolu beraber yürüyeceğiz. Kim ne derse desin buradan siyasi parti farketmeksizin iradesini serbestçe sandığa yansıtan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kardeşlerim gecenin bu saatinde sandık kurullarında görevlerini yaparak buraya gelen siz değerli kardeşlerime ayrıca şükranlarımı iletiyorum. belki de şimdi sahura kadar evde hasbihal edeceksiniz, sahurla birlikte yarın okullar tatil, seçim sonuçlarının ülkemize milletimize şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

"Hep başardık başararak geldik"
Aziz milletim, 31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18. sandık imtihanımız oldu. Hep başardık başararak geldik. Ben sizlere inanıyorum. 

"Maalesef yerel seçim imtihanından umduğumuz, istediğimiz neticeyi alamadık"
Maalesef yerel seçim imtihanından umduğumuz, istediğimiz neticeyi alamadık. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak daha öncekiler gibi bu seçim sınavında da yoğun bir şekilde hazırlandık. seçim takvimi işlemeye başladığı günden itibaren kadrolarımızla gece gündüz sahadaydık. Son iki aylık dönemde şahsım 52 farklı şehrimizi ziyaret ettik, mitingler yaptım, halkımla bütünleştim, kucaklaştık. netice böyle oldu. Her olanda bir hayır vardır. 

"31 Mart seçimleri neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız"
Biz siyasi hayatımız boyunca milletle yol yürümüş milletin çizdiği istikametten ayrılmamış bir kadroyuz. Kardeşlerim bugüne kadar hep sağduyunun sabrın ve vakarın yanında olduk. Her zaman demokrasinin milli iradenin sandığın yanında yer aldık bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Milletin muazzez iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Bugün de milletimiz tarafından seçilen büyükşehir belediye başkanlığını il ilçe belde belediye başkanlıklarını muhtarları ve azaları ayrı ayrı kutluyorum. Görev sürelerince atalete kapılamdan temsil ettikleri şehirlerin ve sakinlerinin taleplerini yerine getireceklerine bütün kalbimle inanıyorum. Biz de hükümet olarak şimdiye kadar olarak milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapılacak işlerde desteklemeye devam edeceğiz. Sandıklar kapanmıştır millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. YSK'mız önümüzdeki günlerde kesin sonuçları açılayacaktır. Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de 31 Mart seçimleri neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız henüz kesinleşmemiz olmakla birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde mahalli iradeler de irtifa kaybı yaşadığımı gösteriyor. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz geriye düştüğümüz her yerde sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız. Hiçbir suretle milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletle inatlaşmaktan milli iradeye rağmen hareket etmekten milletin takdirini sorgulamaktan bugüne kadar olduğu gibi yine uzak duracağız. Milletin sandıkta verdiği mesajları akıl ve vicdan terzimizde tartarak gerekli adımları mutlaka alacağız. önümüzde 4.5 yıllık bir süre var bu süre zarfında yanlışlarımızı düzeleteceğiz, doğrularımızın sayısını mutlaka artıracağız. 

"Son bir yıldır ülkemizi milletimizi ve ekonomimimizi yoran seçim defterini bn bugün itibariyle kapadık"
Burada bir gerçeği de ifade etmekte fayda görüyorum geçen sene bu zamanla başlayan genel ve yerel seçim maratonu bugün artık tamamlanmıştır. Son bir yıldır ülkemizi milletimizi ve ekonomimimizi yoran seçim defterini bn bugün itibariyle kapanması bile büyük bir kazançtır. Türkiye'nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre vardır. Bu zamanı çok iyi değerlendirmemiz önemlidir. milletin vaktini çalan tartışmalarla bu dönemi heba edemeyiz. 

"Ekonomi politikalarının olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız"
Ülkemizin acil meselelerine daha fazla eğileceğiz, ekonomide yol haritamız olan OVP ve 12 kalkınma planımızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık. Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi politikalarının olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız. Bir kez daha güney sınırlarımızın ötesinde bir teröristan kurulmasına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ ihanet şebekesinin son kalıntılarını da temizlemekte kararlıyız. Türkiye'nin sözünün ağırlığını küresel barışın tesisindeki anahtar konumunu güçlendiren hamleleri devam ettireceğiz. Milletimizin yetki verdiği yerlerde gerçek belediyecilik vizyonumuzu inşallah başarıyla hayata geçireceğiz, milletimizin farklı tasarrufta bulunduğu yerlerde de çok daha güçlü bir şekilde gönülleri fetetmenin yollarını arayacağız."

Yorumlar