Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Erdoğan'dan erken seçim yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNNTürk ve Kanal D ortak yayınında Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2017 20:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

REFERANDUM

Bir defa televizyonlarda, ekranlarda veya sosyal medyada gerçekten bu hazırlanan yasa ile ilgili yaklaşım tarzlarının hazmedilerek gündeme getirilmediğini düşünüyorum. Bir gerçeği yakalamak lazım. Bu 18 madde nedir. Önce bu 18 maddeyi hazmedelim. 18 maddenin tamamıyla dışına çıkmak suretiyle çok farklı şeyler konuşursak bu bir aldatma olur. Ülkemizin kaderiyle ilgili ciddi bir adım adıyoruz. Anayasa değişikliği yapılıyor. Ve bu 339 oyla parlamentodan referandum geçti. Bundan sonraki süreç kimle, halkımızla. Milletimiz nihai kararı verecek. Burada şöyle baktığımız zaman 18 maddeye. Birinci maddeye yargının bağımsızlığının yanında tarafsızlığı eklenecek. Bu bir defa önemli bir aşama. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI SAYISI TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı yetkilerinin sınırları belirtiliyor. Yürütme görevini üstlenmesi hasebiyle yeterli sayıda başkan yardımcısı atama yetkisine sahip.

Bunları konuşmak için henüz erken. Bunların hepsi yasalarla düzenlenmek suretiyle ortaya çıkacaktır. Bazı şeyler görüşülmeden konuşulursa doğru olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu kusura bakmasın yani 100 yardımcı gibi safsatalar olmaz ya.Şu an bu yapı 2019 kasımına kadar devam edecek. Fakat hükümet kendi içinde bir sayı düşürme gibi bir şey düşünebilir mi? Bu kendi tasarrufudur ama şu andaki görünümde 2019 Kasımı'na kadar sürecek bir dönem var.

ERKEN SEÇİMLERLE İDARE EDİLEN ÜLKEDE İSTİKRARI BULAMAZSINIZ

Bu yapı 2019'un Kasım'ına kadar böyle gidecek fakat hükümetin Bakanlar için tasarrufu olabilir. Hükümet herhangi bir oylama yapar mı yapmaz mı bilmiyorum. Mevcut anayasa 16 Nisan'dan sonra bu hükümet kalkıp yerine yenisi gelmesi gibi zorlama söz konusu değil. Hükümet böyle bir karar alır mı hükümetin kendi tasarrufudur. Şu andaki görüntüde 2019 Kasım'a kadar gidecek bir hükümet var. Başbakan biz erken seçimi düşünmüyoruz diyor. Bana sorulsa ben de aynı kanaatteyim. Erken seçimlerle idare edilen ülkede istikrarı bulamazsınız

ABD VE AB'YE YAPILAN İADE TALEPLERİ

Biz bu ülkede devleti yıkma eylemine giren terörist başı Fetö'yü bütün evrakları göndermemize rağmen alamadık. Şu anda halen belge gönderiyoruz.

Aynı şekilde Almanya... 4500 dosya Almanya'ya verildiği halde bölücü terör örgütü PKK'nın teröristlerini Türkiye'ye teslim etmiyor.

Biz şimdi sadece ülkemizi görüyoruz. Kusura bakmasınlar yargının bağımsız olduğuna inanıyorsan onların vereceği karara herkes saygı duyacak.

Ülkemizden kaçan bazı hakim savcılar dün o makamlardaydılar.

Neden kaçıp gittiler? Yaptıkları yanlışlar nedeniyle yargılanacaklarını bildikleri için kaçıp gitmek durumunda kaldılar.


Etiketler erken seçim
Yorumlar