Anasayfa /  Politika

Erdoğan-Putin-Reisi zirvesi dünyanın gündeminde!

Bugün İran'ın başkenti Tahran kritik bir zirveye ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran'da bir araya gelecek.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 19 Temmuz 2022 10:21

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran'ın başkenti Tahran'da bir araya gelecek. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından gerçekleşecek bu ilk toplantının ana gündeminde Suriye'deki son durum, yeni anayasa, mültecilerin geri dönüşü ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni harekat hazırlığı gibi konular olacak.

TÜRKİYE-İRAN-RUSYA ZİRVESİ
Cumhurbaşkanı bugün, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 7. toplantısına katılacak. Ardından, Astana formatında, Türkiye-İran-Rusya liderlerinin katılımıyla üçlü zirve gerçekleştirilecek.

ANA GÜNDEM MADDESİ SURİYE OLACAK
Zirvenin ana gündem maddesi ise Suriye olacak. Suriye'deki son durum, yeni anayasa, siyasi çözüm süreci, terörle mücadele ve mültecilerin geri dönüşü gibi başlıklar ele alınacak. Ankara bir süredir Suriye'nin kuzeyine yeni harekat hazırlığı yapıyor. Zirvede, olası yeni harekat ve Türkiye'nin güney sınırındaki terör örgütü YPG varlığının da ele alınması bekleniyor.

 

 

Yorumlar