Anasayfa /  Foto Galeri

Erdoğan mı, Mansur Yavaş mı, Ekrem İmamoğlu mu ? İşte Aksoy Araştırma'dan son anket sonuçları

Aksoy Araştırma tarafından her ay düzenli olarak açıklanan ‘Türkiye Monitörü’ araştırmasının Ocak 2021 sonuçları açıklandı.

Erdoğan mı, Mansur Yavaş mı, Ekrem İmamoğlu mu ? İşte Aksoy Araştırma'dan son anket sonuçları - Sayfa 1

Türkiye Monitörü Ocak 2021 araştırmasında katılımcıların yüzde 61,5’i Türkiye’nin kötüye gittiğini belirtti. “Aynı kalıyor” ifadesini kullananların oranı yüzde 14,5, “İyiye gidiyor” diyenlerin oranı yüzde 17,4 ve kararsız olanların oranı ise yüzde 6,6 oldu.

Erdoğan mı, Mansur Yavaş mı, Ekrem İmamoğlu mu ? İşte Aksoy Araştırma'dan son anket sonuçları - Sayfa 2

Parti bazında en yüksek oy oranına yüzde 35,2 ile AKP ulaştı. Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP’nin oy oranı ise yüzde 9 oldu. Ocak 2021 araştırmasında en yüksek oy oranına ulaşan ikinci parti yüzde 26,5 ile CHP oldu. Millet ittifakının diğer üyesi İYİ Parti ise yüzde 12,9 oy oranı ile en yüksek oy alan üçüncü parti oldu ve MHP’nin aksine baraj üstünde kaldı. Ocak ayında DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 2,5, Saadet Partisi’nin oy oranı yüzde 1.5 ve Davutoğlu’nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi’nin oy oranı yüzde 1 oldu.

Erdoğan mı, Mansur Yavaş mı, Ekrem İmamoğlu mu ? İşte Aksoy Araştırma'dan son anket sonuçları - Sayfa 3

Araştırmada, katılımcıların olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihleri ikili kombinasyon olarak soruldu. Olası bir seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı en yüksek oy oranına ulaşan siyasetçi yüzde 48,5 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.