Anasayfa /  Politika

Erdoğan: İnlerine girdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya 6. Olağan İl Kongresi'nde Afrin operasyonu ve buna karşı çıkarak teröre destek veren batılı ülkelere değindi.

Abone ol
Abone ol 10 Mart 2018 18:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şehitlerimizin kanını yerde koymayacağız. Vatanımızı bunlara böldürmeyeceğiz. İnlerine gireceğiz dedik ve girdik. Şimdi kaçan kaçana" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Biz bu millete sevdalıyız. Çok şükür milletimiz de bize sevdalı. Çıkarken bir şey söylemiştik. Uzun ince bir yoldayız diye. Bizim bir aşkımız var oraya ulaşacağız.



Bir yolculukta hazırlığın içindeyiz. Mart 2019 Kasım 2019... Türkiye bir dönüşüm yaşıyor.

Gelirken rakamları aldım. Afrin'de mehmedimiz var, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, jandarmamız var. Son sayılar 3200'ü aşmış şekilde. Biz buralara 18 milyon kilometre karelerden geldik. Küçüldük küçüldük. Artık biz bu 780 bin kilometre karede kimseye ameliyat yaptırmayız. Şimdi işte inlerine girdik. Kaçan kaçana. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

BİZ İŞGALCİ DEĞİLİZ

Biz toprak işgal etmiyoruz. Biz teröristler ülkemize bela olmasınlar diye kovaladık. Kovalıyoruz. Nereye giderlerse gitsinler. Cerablus'ta yaptık. 140 bin mülteci evlerine döndü. Şimdi Afrin'de de şuan itibarıyla 900 kilometre kareye yaklaşıyoruz. Buranın da toplamı 2 bin kilometre kare. İnşaallah burayı da kontrol altına aldığımızda Afrinli kardeşlerimiz de topraklarına dönecekler. Biz işgalci, sömürgeci olmadık tarih boyunca. Bize yanlış yapanların tarihi sömürgecilikle doludur. Onlar katliamcıdır. Önce onlar bunun hesabını versinler.


Yorumlar