Anasayfa /  Foto Galeri

Engin Polat Dilan Polat soruşturmasında flaş ifade! MASAK raporu çıkınca toplantı yaptılar

Kara para aklama, vergi kaçırma ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla tutuklanan Engin Polat ve Dilan Polat soruşturmasında, gözaltına alınan ikilinin avukat ve mali müşaviri Ahmet Gün'ün yanında çalışan Zümrüt Yerebakan'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Yerebakan savcılıkta verdiği ifadesinde, MASAK raporu sonrası Engin Polat ve diğer şirket çalışanlarının toplantı yaptıklarını iddia ederek, "lüks araçların başkaları üzerine devir edilmesi gerektiği" konuşmalarının geçtiğini söyledi

Engin Polat Dilan Polat soruşturmasında flaş ifade! MASAK raporu çıkınca toplantı yaptılar - Sayfa 1

Kara para aklama, vergi kaçırma ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla tutuklanan Engin Polat ve Dilan Polat dosyasında gözaltına alınan ve serbest kalan Zümrüt Yerebakan’ın savcılık ifadeleri ortaya çıktı.

Engin Polat Dilan Polat soruşturmasında flaş ifade! MASAK raporu çıkınca toplantı yaptılar - Sayfa 2

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, hakkında yakalama kararı bulunan avukat ve mali müşavir Ahmet Gün’ün yanında çalışan Zümrüt Yerebakan, polis tarafından yakalandı. Savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest kalan Yerebakan, MASAK raporundan sonra yaşananları savcılıkta anlattı.

Engin Polat Dilan Polat soruşturmasında flaş ifade! MASAK raporu çıkınca toplantı yaptılar - Sayfa 3

Zümrüt Yerebakan; Dilan Polat ve Engin Polat’ın gündeme gelmesinden sonra hazırlanan MASAK raporu sonrası şirkette toplantı yapıldığını iddia etti. Toplantıda, MASAK raporunun bir projektör vasıtasıyla perdeye yansıtıldığını anlatan Yerebakan, orada yaşananları savcılıkta açıkladı.

Engin Polat Dilan Polat soruşturmasında flaş ifade! MASAK raporu çıkınca toplantı yaptılar - Sayfa 4

Zümrüt Yerebakan, ifadesinde şunları söyledi: “Burada rapor sayfa sayfa hızlıca incelendi ve sonunda sadece vergi cezası kesileceği konusunda bir karar oluştu. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesi ilişkin konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar esnasında Engin Polat rahattı. Ataşehir’deki Polatların şirketinden çekler keşide ediliyordu.