Anasayfa /  Foto Galeri

Engelleri kaldırın! İşte 3 Aralık Engelliler Günü için mesajlar ve bu özel günün tarihi...

Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri sosyal medya hesaplarından günün anlam ve önemi üzerine paylaşılacak. Her yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun adlığı karar doğrultusunda toplumda farkındalığı arttırmayı amaçlayan ve her bireyin eşit olduğu anlatmak amacıyla bugün anılıyor. Peki, Engelliler Günü 2020 ne zaman? Engelliler Günü mesajları ve sözleri haberimizde.

Engelleri kaldırın! İşte 3 Aralık Engelliler Günü için mesajlar ve bu özel günün tarihi... - Sayfa 1

Dünyada her yıl aynı tarihlere denk gelen Dünya Engelliler Haftası, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Engelli vatandaşlarımızın bu anlam dolu gününde onlara atacağınız anlam dolu sözlü mesajlar mutlu olmaları için yeterli olacaktır. Ülkemizde corona virüsü sebebiyle bu sene dışarıda engelli bireyler için etkinlikler düzenlemese de sosyal medyadan en güzel, kısa, uzun ve resimli Dünya Engelliler Haftası sözleri ve mesajları paylaşımlarını yapabilir, onların yanında olduğunu hissettirebilirsiniz. Küresel çapta kutlanan ve her yıl aynı tarihlere denk gelen Engelliler Haftası ne zaman? En güzel, kısa ve uzun 2020 Dünya Engelliler Haftası mesajları ve sözleri…

Engelleri kaldırın! İşte 3 Aralık Engelliler Günü için mesajlar ve bu özel günün tarihi... - Sayfa 2

İşte 3 Aralık Engelliler Günü için mesajlar ve bu özel günün tarihi...

Engelleri kaldırın! İşte 3 Aralık Engelliler Günü için mesajlar ve bu özel günün tarihi... - Sayfa 3

Dünya Engelliler Günü 3 Aralık'ta yaşanıyor. Bu özel günde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amaçlanıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Engelleri kaldırın! İşte 3 Aralık Engelliler Günü için mesajlar ve bu özel günün tarihi... - Sayfa 4

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.