Anasayfa /  Ekonomi

Enflasyon Timi'nden denetim hareketi

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulan "Enflasyon Timi" 2 bin 800 kişilik ekip yurt genelinde 10 bin 366 adreste inceleme yaptı. Günde 2 bin üretim ve satış yerinin denetlenmesi hedefleniyor.

Abone ol
Abone ol 21 Şubat 2022 12:50

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulan "Enflasyon Timi" denetimlere başladı. 2 bin 800 kişilik ekip yurt genelinde 10 bin 366 adreste inceleme yaptı. Günde 2 bin üretim ve satış yerinin denetlenmesi hedefleniyor.

Denetimlerde stoklar sayılırken, diğer taraftan da aylık e-faturalar sistemden çekilerek ortalama alış fiyatları çıkarıldı. Et, Yumurta ve tavuk ürünlerinin fiyatı öncelikle incelecek, denetim sayısı günde 3’e çıkarılacak. Ayrıca üretim yeri açısından Balıkesir, Kayseri, Konya gibi illerde de denetimler yoğunlaştırılacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu (VDK) ile birlikte son bir aydır ekonominin canlanması ve temel tüketim ürünleri ile ilgili denetim yaptı. 17 Ocak-16 Şubat arasında 6 bin 926 mükellef denetlenirken, bunun bin 739’u et toptancıları, dondurulmuş gıda, yumurta, kuru bakliyat, süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yaş sebze ve meyvenin içinde olduğu gıda grubunda oldu.

Yorumlar