Anasayfa /  Ekonomi

Enflasyon rakamları sonrası Selçuk Geçer'den ilk dolar yorumu!

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Yüksek gelen enflasyon rakamları sonrası ekonomist Selçuk Geçer'den 'Dolar bir anda patlayacak, hazırlıklı olun' açıklaması geldi. İşte Geçer'in korkutan o açıklaması...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 04 Temmuz 2022 10:26

Enflasyonun 3 hanelere doğru ilerleme kaydettiğini savunan Geçer, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarının da artık bir tesirinin olmayacağını kaydetti. Yüzde 75'i geçen enflasyon için alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu öne süren Geçer, enflasyonun yıl sonunda yüzde 104 seviyelerine kadar çıkacağını iddia etti.

Okuyucularıyla doların göreceği seviyeyi de paylaşan Geçer, zararın eşinde olduğumuzu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"ENFLASYON YÜZDE 104 DOLAR 25 TL"

"Enflasyonun düşmesini beklemeyin. Dolar kısa sürede 17'yi geçer. Yıl sonunda ise 25'i bulur. Anormal süreçte ise Türkiye'de bir kırılma olur. Dolarda 5 katlık artar bu süreç bizi 90 baz faize artırmaya götürür. Dolarda her an büyük bir kırılma olabilir. Çok sert kırılmayla karşı karşıya kalabiliriz. Bütün sistem çöker ve kur tekrar patlar. Yüzde 90'lık faiz ortamında kuş kıpırdamaz."

"RİSKLER DEVAM EDECEK"

Türkiye ekonomisi büyük bir risk barındırdığını ifade eden Geçer, dövizde yaşanan ufak hareket bile doları 18'lere taşıyacağını belirtti. Faizler işe yaramadığını söyleyen Geçer, "Ben olsam faizleri sıfır yaparım. Yüzde 100 yaparlarsa belki o zaman işe yarar. Cuma günü kritik bir gün. Onu da söyleyeyim. Altında ufak tefek geri çekilmeler olsa da bu kısa süreli olacak. Dolayısıyla riskler devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar